Ünneplés nosztalgiázva

2014. március 11. 13:49 - Verbal

A fővárosban számtalan rendezvény kapcsolódik közelgő nemzeti ünnepünkhöz, ezért most egy Budapesthez közeli alternatívát szeretnénk ajánlani Március 15-re. Az ünneplésnek kiváló helyszíne Gödöllő és a város környékén fellelhető nevezetességek, és kiváló módja a Nosztalgia HÉV járattal történő utazás, ezt ajánljuk most az Olvasónak.

Noszt.HEV.jpg
A felújított egykocsis nosztalgia HÉV-járművet március 15-én és 16-án indítják Budapest Örs vezér teréről Gödöllőre, napi három fordulóban. A különleges szerelvénnyel történő utazás már önmagában is élmény, ráadásul a Nosztalgia HÉV-vel érkezők a jegyük felmutatása esetén 20% kedvezménnyel tekinthetik meg a Gödöllői Királyi Kastélyt, és annak számos látnivalóját, kiállítását. Igazi kuriózum Zichy Mihály monumentális festménye, az „Erzsébet királyné Deák Ferenc ravatalánál” című alkotás, amely február vége óta látogatható. A viharos sorsú festmény több mint száz, repesz-szilánkok okozta sérüléssel és szakadással vészelte át a második világháborút, és várt sorsára egy múzeumi raktárban, hengerre tekerve közel 70 éven át. Évekig tartó helyreállítás után idén február 21-én került ismét a nagyközönség elé a műalkotás a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Zichy.jpgMTI fotó: Koszticsák Szilárd

Március 15-én ráadásul lehetőség nyílik újabb különleges járművel, egy régi időket idéző Ikarus nosztalgiabusszal látogatást tenni a Lázár Lovasparkban, ahol lovaskocsikázás, állatsimogató, gyermek kalandpark, pónilovaglás és az elmaradhatatlan hagyományőrző lovasbemutató (12:45-től) biztosítja, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodva térjünk haza a Nemzet Ünnepén.

Jegyárak:

Nosztalgia HÉV szombaton és vasárnap: (a jegyek a járművön válthatók)

Felnőttjegy egy útra: 1 000 Ft (Örs vezér tere – Gödöllő között)
Gyermekjegy egy útra: 600 Ft (Örs vezér tere – Gödöllő között)
Gyermekjegy: 14 éves korig, diákigazolvány felmutatása mellett. 3 éves kor alatt ingyenes.

Részletes menetrend és információk a www.bkv.hu, illetve a www.bkk.hu oldalakon találhatók.

Lázár Lovaspark látogatás nosztalgia busszal (csak március 15-én, szombaton):

Felnőttjegy: 4 500 Ft
Gyermekjegy 12 éves korig: 3 000Ft
3 éves kor alatt ingyenes

Lázár.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr1005845866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása