4+1 ok a fürdőzésre

2014. március 17. 15:25 - Verbal

Márminthogy nem a kádban, otthon, hanem a közfürdőben megejtett fürdőzésre. Merthogy fürdőzni jót tesz a testnek, a léleknek és nem mellesleg a szociális életünknek is.

1. A fürdőzés kevéssé meglepő módon egészséges, különösen, ha gyógyfürdőről beszélünk. Ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy olyan országba születtünk, amely területének 80%-án előfordulnak termálvizek, gyógyvizek, éljünk e kiváló adottsággal. Nem csak az ivókúra vagy a súlyfürdő, de már egy néhány órás fürdőszeánsz is számtalan jótékony hatással van a szervezetre, a vízösszetételtől függően ideg- és ízületi bántalmakra, keringési zavarokra, érszűkületre és még lehetne hosszan sorolni, hogy mi mindenre. Az utóbb felsoroltakra például a Gellért Gyógyfürdő vize kiváló. Járjunk utána melyik víz mire jó, válasszunk fürdőt, és már pakolhatjuk is be a papucsot, fürdőruhát.

Gellért.jpg

A Gellért fürdő érdekes részleteinek egyike (Fotó: Budapest Gyógyfürdői Zrt.)

2. A fürdőzés kitűnő alkalom a baráti kapcsolatok ápolására. Egy ilyen programmal több legyet üthetünk egy csapásra: kellemes - és mint a fentiekből kiderül - egészséges közös időtöltést, jófajta beszélgetéssel és jóízű nevetésekkel - merthogy a meleg vízben a nevetőizmok is ellazulnak (igen, ilyen izmunk is van)… Barátokkal olykor a Lukács fürdő felé szoktuk venni az irányt, ahol sok különböző medence boldogítja a változatosságot kereső látogatókat, de a Veli Bej is hasonlóan jó választás.

3. Jó alkalom barátkozni, ismerkedni. Mehetünk egyedül vagy barátokkal, a fürdő tökéletes hely az ismerkedéshez. Nem feltétlenül kell a „Helló, ismerős vagy, jártál már ebben a medencében?” típusú megszólításokra gondolni (bár végső esetben akár ez is jó lehet indításnak)… Sokkal inkább abból kiindulni, hogy itt az ember sokáig üldögél egy helyben, nézelődik, beszélget a fürdőtársával, így a helyszín jó lehetőséget teremt, hogy fellendítsük interperszonális kapcsolatteremtő képességünket. Azaz barátkozzunk. És ehhez nem is feltétlenül kell megvárni az esti és éjszakai zenés-táncos-fürdős mulatságokat, aki elég rátermett, annak bizonyára nappali, alkoholmentes körülmények között is menni fog a kulturált ismerkedés. A Rudas Gyógyfürdő például mintha erre lett volna kitalálva: a kisebb méretű oldalsó medencék méretüknél és kialakításuknál fogva ideális beszélgető sarkok (az óra járásával ellentétes irányban egyre melegebb vizű medencék után a hátsó hűs csobbanóban pedig hideg fejjel végiggondolhatjuk, hogy folytatjuk-e a megkezdett beszélgetést).

4. Kellemes és változatos program. Egyfelől a szemet gyönyörködtető épületek és az időutazásos fíling miatt (ez utóbbit illetően személyes kedvenc a Széchenyi fürdő kinti medencéjének gőzölgő vizében ücsörögve, a sakkozó bácsikat elnézve). Másfelől mert valóban nagy a választék, hiszen a fürdők mellett tucatnyi szálloda kínál jobbnál jobb wellness és gyógyszolgáltatásokat. Fürdők, wellness szállodák, információk minden mennyiségben itt.

+1 Nem utolsósorban, március 22. a Víz Világnapja, és ezen a napon számos fürdő kedvezményekkel és programokkal várja a látogatókat. A budapesti gyógyfürdők például így készülnek...

Kellemes fürdőzést!

 Rudas3_1.jpg

Rudas fürdő (Fotó: Budapest Gyógyfürdői Zrt.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr555866217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása