Északnak, ha elindulunk

2014. július 16. 17:41 - Verbal

Ha a hétvégén a fővárosból észak felé vesszük az irányt, kétféle fesztivál is könnyen utunkba kerülhet. Az egyik az idén már 22. alkalommal megrendezésre kerülő Váci Világi Vigalom július 18-20. között, a másik pedig a Bánkitó fesztivál július 17-19. között, avagy régebbi nevén a Tekerj a tóra c. esemény. Mindkettő izgalmas programokkal várja a látogatókat, előbbi (Vácott) többségében ingyenes programokkal, utóbbi ugyan fizetős napijeggyel vagy bérlettel, de meg kell hagyni, hogy az átlag fesztiválbelépőhöz képest igazán pénztárcabarát árakkal, még magyar szemmel nézve is.

A Tekerj a tóra anno szűk körű bringás eseményként indult, és szerencsére ma sincsenek tízezrek, megőrizte viszonylag családias hangulatát. Idén a Placcc (igen, így 3 c-vel) is csatlakozik a rendezvényhez, köztéri produkciókkal, elgondolkodtató, provokatív, igencsak rendhagyó helyszínspecifikus művészeti akciókkal. Ha nem tudjuk, hogy ez mit takar, az már egy jó ok arra, hogy Bánk felé vegyük az irányt.

Forrás: Tó Wellness Hotel Bánk

A fesztivál nemcsak arra kiváló alkalom, hogy kikapcsoljunk, élvezzük a performanszokat, zenei előadásokat, az össznépi mulatozást, de arra is lehetőség, hogy megismerjünk egy nagyon jó hangulatú falut a Börzsöny lábánál, amely ráadásul egy fürdésre, pecázásra, semmittevésre is alkalmas tengerszemmel is büszkélkedik. Van itt igényes 4* szálloda, családias magánszállások, és minden irányban a (jórészt) háborítatlan természet, így a sportosabbak nem véletlenül nem átallnak bicajra pattanni és letekerni a 60 km-es távot.

A Váci Világi Vigalom nagyobb volumenű, hagyományosabb sokadalom, a koncertek mellett kézműves bemutatóval, sörsátorral és művészeti kiállításokkal. A gyerekek az interaktív kiállítástól kezdve a gyerekkoncerteken át a játszósarokig mindent megtalálnak, ami szájtátásra okot ad, de a felnőttek közül is csak az nem talál kedvére valót a rengeteg műfaj között, aki nagyon nem szeretne. A legnagyobb kihívás bizonyosan a Programfüzet végigböngészése és azon cselekvési terv összeállítása, amely a kevésnek tűnő 3 napba belefér…

Forrás: Váci Világi Vigalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr246514249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása