Már javában zajlik a Hungarikum Hétvége a Budai Várban

2014. július 25. 11:16 - Verbal

Mi a közös a táncház módszerben, az operettben, a 100 tagú Cigányzenekarban, a solymászatban, a halasi csipkében, a herendi és zsolnay porcelánban? Hogy a csabai kolbászról, a hízott libáról, a pálinkáról, a tokaji aszúról, a szikvízről és a kalocsai paprikáról már ne is beszéljünk... Ha szabad a gazda, eláruljuk: mindegyikük szerepel a hungarikumok hivatalos listáján.

Barackpálinkás és paprikás fagyi, 100 éves szikvízkészítő gép, operett, táncház és a fent említett solymász bemutatók is színesítik az első Hungarikum Hétvége programját, melynek célja, hogy a 41 hungarikummal minél több magyar és külföldi ismerkedhessen meg.

blog.jpg

Forrás: www.magyarizek.hu

Színes programokkal, divatbemutatókkal táncos zenés produkciókkal, különleges gasztronómiai ínyencségekkel is készülnek a szervezők az első Hugarikum Hétvégére, amely már tegnap óta zajlik és július 27-ig tart. A Kürt Zrt. adatmentési bemutatóján túl saját zenekarral is szórakoztatja majd a közönséget. A vendégek a különleges, limitált kiadású Tokaji Aszúk és aranyérmes pálinkák kóstolás mellett szombaton a 100 tagú Cigányzenekart is meghallgathatják, vasárnap délután pedig Oszvald Marika operett műsora szórakoztatja a nagyérdeműt.

A jó hangulatról mindeközben a pálinkafőzdék, borászatok és a tradicionális magyar ételek gondoskodnak. Időmérő futamok előtt vagy után irány tehát a budai vár, ahol vasárnap estig várnak mindenkit a hungarikumok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr816543287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása