Summerfest másképp

2014. augusztus 14. 12:45 - Verbal

Az évről évre megrendezett és egyre nagyobb ismertségnek örvendő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál (aug. 12-22 között, Százhalombatta, Ráckeve és Tököl településeken) gondol a fogyatékkal élőkre is. A rendezvényhelyszínek teljesen akadálymentesek, a nyitó és záró ünnepségen ráadásul jeltolmácsok is közreműködnek.

Augusztus 17-én, vasárnap a tolerancia és közösségi nevelés jegyében a figyelem fókuszába a fogyatékkal élők kerülnek.

Vasárnap integrált programok színes egyvelegén lehet részt venni. Nemcsak táncházban vagy kézműves programokon lehet közösen felfedezni a világot, de megcsodálhatjuk a különleges Gördülő Táncegyüttest is, a Felhőjárók színjátszóit, az érdi Csengettyűsök Együttest vagy éppen a Vakrepülés Színtársulatot.

Az utóbbi amatőr társulat 4 lányból és 3 fiúból áll, vakok és nagyon sikeresek. Számos fesztiválon, külföldi vendégszereplésen vannak már túl. Legismertebb darabjaik Az éjszaka tapintása és a Varázskert örökösei. Interaktív előadásaik koromsötétben zajlanak, így mi látók is ugyanabba a világba csöppenünk bele.

A Gördülő Együttes Magyarország első kerekesszékes csapata. Speciális koreográfiát igénylő produkciójukat kerekesszékben mutatják be.

A százhalombattai és környéke sérült fiataljait tömörítő Felhőjárók csoportja is különleges előadással készül: kevés szóból, csendekből, hangokból, mozdulatokból, maguk alkotta egyszerű jelekből áll össze a darab.

A Csengettyűsök, ez az érdi együttes sok helyen sikeresen szerepelt már. A heti rendszerességgel megtartott zeneterápiás foglalkozásaikon csiszolják össze az előadásokat illetve nyújtanak segítséget az értelmi akadályozottsággal élő gyerekeknek és fiataloknak.

Az Aranyszív Napja keretében átadásra kerül az Aranyszív díj is, melyet a Sérültekért Alapítvány hozott létre azzal a céllal, hogy elismerje azokat az embereket akik sokat tesznek a fogyatékkal élőkért.

 Felhőjárók.png

Felhőjárók Csoport - Forrás: www.ecoape.eu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr136602521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása