Programajánló augusztus utolsó napjaira

2014. augusztus 28. 09:24 - Verbal

Tervezgetjük már a hétvége körüli programokat, netán egy kellemes kikapcsolódást ígérő rendezvényre vágyunk? A kissé szokatlan augusztus végi időjárásban is érdemes otthonról kimozdulni és belekóstolni a főváros valamelyik családiasabb bor és gasztro rendezvényébe…

 

Wine | Bike | Piqniq- augusztus 28

Szeretsz bringázni és szívesen részt veszel kevésbé ismert, alternatív programokon? Ez esetben látogass el ma 18 óra után a Vigadó térre. A Wine | Bike | Piqniq szervezői egy olyan közösségi kezdeményezésű összejövetelt álmodtak meg, ahol a jól végzett munka után borral, étellel lazíthatunk és új ismerősökre tehetünk szert. Mottójuk: "Ne azt kérdezd, hogy mit tehet érted a városod, hanem azt, hogy te mit tehetsz a városodért." A helyszínválasztás is érdekes, hiszen egy leginkább turistás helyszínként ismert térre hív. Érdemes felkészülten érkezni: egy (két?) üveg bor, étel, amit nemcsak mi eszünk szívesen és amit tovább is kínálnánk másoknak, estére gyertya a hangulat fokozására, egy palack víz és egy pokróc.

További információk:https://www.facebook.com/events/566916930079854/

 wine and bike and piknik.jpg

Ismét fiatal borászok veszik be a belvárosi Szent István teret

Augusztus 28 és 31. között újra nagy Juniborászok kóstolóra kerül sor az impozáns Bazilika előtti téren. Összesen 29 borászat érkezik az ország különböző borvidékeiről, és 100 megkóstolható nedű várja a borkedvelőket. A borünnepre ingyenes a belépés. Mindennap 18 és 21 óra között borász fogadóórán faggathatjuk ki a fiatal borkészítőket. Ha a szombat délután zajló, összes borász kedvenc borának kóstolójára váltunk jegyet a DiVino borbárba, akkor a Junibor Egyesületet támogatjuk.

Miért pont Junibor? A 2008-ban alapított Egyesület 29 fiatal (40 év alatti) magyar borászt tömörít és azzal a céllal alakult meg, hogy segítse a jövő borászgenerációját, hogy azok egyre szerethetőbb, népszerűbb borokat készítsenek és nem utolsó sorban saját generációjuknak bemutassák a hazai borkultúrát ami kulturált borfogyasztással párosul!

További információk: www.juniborunnep.hu

 juniborunnep_szines.jpg

Hal és Bor a Parton Finomabban fesztivál

Ha a Római-partra gondolunk, akkor sokaknak bizonyára a hal, a fröccs és az evezős élet ugrik be.

Az első kettővel íz-élményekben koncentráltan találkozhatunk, ha felkerekedünk és kilátogatunk ide barátainkkal, családunkkal augusztus 28 és 31. között. Mitől különleges ez a fesztivál? Amellett hogy neves borászatok finom nedűit kortyolgathatjuk, ezeket hazánk különböző tájegységeinek jellegzetes halételeivel is összekapcsolják. Többféle vidékről származó halászlevet kanalazhatunk, persze lesz harcsapaprikás túrós csuszával, haltepertő és az elmaradhatatlan sült hal is. Aki mégsem szereti a halat, annak sem kell otthon maradnia, birkapörkölt, pacal pörkölt csülökkel és más jellegzetes magyar ételekből válogathat kedvére.

További információk: http://www.halesbor.hu/

58713120822013913_hal_bor_romai_part_finoman2012.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr466643781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása