Immár huszonötödszörre Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál!

2014. szeptember 04. 09:52 - Verbal

Tudják, hogy hogyan néztek ki az elmúlt korszakok pezsgőkészítési eszközei? Ismerik a budafoki pincerendszer skanzenszerű Borutcáját? Miért pont Budafokon épültek ki pezsgős pincék? Milyen nevezetes pezsgők születtek, születnek itt?

Többek között ezekre a kérdésekre is megtaláljuk a válaszokat, ha ellátogatunk Budafokra szeptember 6 és 7-én. Borkedvelők beavatottabbak lehetnek a pezsgőkészítés rejtelmeibe, eszközeibe vezetett pince látogatások és a Törley Látogatóközpont felkeresésével. Kipróbálhatjuk a szőlőtaposást vagy éppen a mustsajtolást, de szemtanúi lehetünk borlovagok avatásának is. Természetesen lehet kóstolni is a budafoki borászok és pezsgőkészítők finomabbnál finomabb nedűit: kinyílnak a pincészetek kapui vagy a különböző helyszíneken választhatjuk ki a kedvünkre valót.

borfeszt.jpg

Ha innánk és nem szeretnénk sofőrszolgálatot fogadni, akkor Budafokot a budapesti tömegközlekedéssel is könnyedén elérhetjük, keressük az alábbi járatokat (megálló: Savoyai Jenő tér): 47-es villamossal, 33-as, 58-as, 114-es, 213-as, 250-es es 251-es BKK- autóbuszokkal.

Újdonság, hogy a rendezvényhelyszínek között már tuk-tukkal is közlekedhetünk mindezt 500 Ft-ért.

tuktuk_latvany_bpbf_rw_610.jpg

Napközben a család apraja sem fog unatkozni: állatsimogató, kézműves foglalkozások, izgalmas  kísérletek és játékok,  15 méteres ugrálóvár, óriáscsúszda, labirintusrendszer, ügyességi játékok egész sora várja a fiatalokat. Színpadokon gyerekkoncert és néptánc előadás is szórakoztatja a kisebbeket.

Koncertek egészen éjszakába nyúlnak, többek között fellép a Budapest Jazz Orchestra, Kállay-Saunders András, Budapest Burlesque és a világhírű, osztrák zenekar, a !Deladap. Pince-, zenei és gyerekprogramok színes kavalkádja zajlik a 2 nap alatt.

Hogy jobban tudjuk követni az eseményeket és a helyszíneket, használjuk a letölthető programajánlót innen: http://www.pezsgoborvaros.hu/res/25_borfesztival_programfuzet_vh.pdf

Még több érdekesség a fesztivál történetéről: https://www.youtube.com/watch?v=LcUWK3ihOfg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr436665811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása