Szomszédok

2014. szeptember 16. 13:51 - Verbal

Igen Tisztelt Olvasó!

Az alábbi videó egy gyöngyszem, egy eszencia abból a korból, ami miatt olyan jó érzés visszagondolni a régi szép 80-as évekre és ami miatt azonnal mosolyt csal az arcunkra már az első két perc. Ahogy Vágási Feri szól Jutkának, hogy csukja be a szemét, mikor odakíséri leendő lakásukhoz (valahogy az amerikai filmekben nem ilyen környezet van/volt/lesz hasonló jeleneteknél…), ahogy cigivel a szájában ölben viszi be feleségét a lakásba, az – nem tudok rá jobb szót – csudaszép.

De lehetne még hosszan sorolni a tanulmányba illő snitteket és párbeszédeket, mert azoknak valóban se szeri, se száma. Ha és amennyiben a jelenetek, a szövegek kidolgozása, a styling és a kellékek (ld. az asztali tárcsás maroktelefont 3:44-nél) elindítottak bennünk egy érzelemhullámot, ne féljünk ennek teret engedni. Rendjén van az.

Sőt az is rendjén van, ha ezen érzelmektől felhevülten célba vesszük a Gazdagréti Szomszédok Ünnepét most szombaton, szeptember 20-án, lesz itt ugyanis halászléfőző verseny, retro piac, gyermekeinknek diafilmvetítés és általános örömünnep.

Utóirat: ha valaki megosztaná a fenti kisfilmből a kedvenc jelentét, azt nagyon értékelném. Megköszönök hozzá egy perc-mp jelölést, mivel hivatali munkaidőben sajnos nem tudtam végignézni a közel 26 percet és nem emlékszem pontosan minden jelenetre így 27 év elteltével. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr676703141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása