Kiállítás másképp: "Mentés másként"

2014. október 06. 12:51 - Verbal

ImagineBp2.jpg

Az alábbi sorok apropója nem az, hogy az Imagine Budapest rendhagyó városnézéseket szervező csapat új irodába költözött, hanem az, hogy ezen az új helyen egy valóban különleges kiállítást tekinthetünk meg a következő hónapokban.

A "Mentés másként - a Belváros-Lipótváros elvesztett és megtalált titkai" c tárlat december 15-ig látogatható térítésmentesen és valóban nem szokványos témából ad ízelítőt. Elvesztett és mások által megtalált értékeket és a hozzájuk kapcsolódó szokatlan történeteket, valamint a megtalálás ismert koordinátáit mutatják be az installációk, amelyek a legtöbb esetben további találgatásra adnak okot... Arról, hogy ki volt a tulajdonos vagy hogy milyen lehetetlen körülmények között zajlott a cselekmény (ti. az adott tárgy vagy élőlény elvesztése és megtalálása). De a tárgyakat szemlélve egy sor további gondolat és kérdés merül fel az emberben - talán éppen azért, mert mindannyian átéltük az elvesztés érzését és ahányan vagyunk, annyiféleképp reagálunk ilyen esetben. Hangulattól, a veszteség anyagi és morális értékétől és egyéb körülményektől függően, de elég gyakran kell szembesülnünk a bosszantó és hirtelen fellángoló érzelemmel, amit akkor élünk át, amikor tudatosul, hogy mitől van az a bizonyos hiányérzet. Ez esetben szerencsére nem a magunk ilyen érzéseivel kell foglalkoznunk, átélhetjük ezt, kívülről szemlélve, igényes és elgondolkodtató csomagolásban.

Helyszín: Királyi Pál utca 18., V. kerület
Nyitva tartás: H-P: 10-16, Szo: 10-14
Belépődíj: nincs
További információk ITT

ImagineBp.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr316763879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása