World Press Photo 2014 kiállítás

2014. október 17. 10:19 - Verbal

A kiállítás jellegénél és a személyes élményeknél fogva talán itt a legnehezebb szavakba önteni egy ajánlót. A World Press Photo, ahogy eddig sem, most sem az általános médiumok által közvetített képeket tárja elénk, hanem azt a valóságot, amellyel mi magunk szinte soha nem szembesülünk. Gyakrabban szerencsére, ritkábban sajnos. Merthogy vannak idén is felemelő, inspiráló képek is, nem kis számban.

WPP2.jpg

A World Press Photo győztese, John Stanmeyer, USA, VII for National Geographic
Forrás: http://www.worldpressphotohu.info/

A világnak annyi pontján van mérhetetlen szenvedés és embertelen körülmények közti túlélés (vagy legalábbis erre tett kísérlet), annyiféle hihetetlen sors és ember maradna ismeretlen, ha ennyit sem látnánk belőlük.. A kiállított képeket elnézve bizonyosan mélyebb érzelmeket élünk át, mint egy színházi előadás vagy mozizás után, érdemes hát a valóban csodálatos képekre egy-két órát szentelni. Vagy amennyit jólesik.

A World Press Photo kiállítás 2014. október 26-ig látogatható a Néprajzi Múzeumban (Kossuth tér 12.).

A kísérő kiállítások közül ajánljuk az emeleten megtekinthető, Peter Turnley "French Kiss" - A Love letter to Paris c. kiállítást is (Francia csók- szerelmes levél Párizshoz), a művész most megjelent könyvének képeiből.

Nyitvatartás és egyéb részletek http://www.worldpressphotohu.info/

 

WPP.jpg

World Press Photo 2014

WPP3.jpg

Kísérőkiállítás: "French Kiss" - A Love letter to Paris

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr766794943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása