Egy wellness gyöngyszem Budapest közelében

2014. november 06. 16:28 - Verbal

Talán nem vagyok egyedül azzal, hogy néhány hét elteltével, azaz néhány otthon töltött kellemes, de alapvetően kevésbé ingerdús hétvége után keresem az újabb impulzusokat. Azaz az utazási lehetőségeket, a tippeket kiránduláshoz, családos programhoz, fesztiválhoz.

Nemrég eljött az a hétvége, amikor csillapíthatatlan vágyakozást éreztem, hogy családommal mármost bugyborékolós hétvégét szeretnék, magyarosan szólva egy kiadós wellnessezést. Kisgyermekesként és nagycsaládosként most még egyszerűbbnek találom azt, amikor a szállodából a wellness részlegbe papucsban lecsoszogva lehet máris mártózni és a gyermekek alvásideje közeledtével hosszabb autózás helyett csak egy liftezés választ minket el az ágytól.

Fentieknek megfelelően némi keresés után új gyöngyszemre akadtam a főváros közelében, már ha belefér egy szűk egyórányi autózás a "közelében" értelmezésébe. Bánkról egyre gyakrabban hallani a Bánkitó Fesztivál és a Louis Armstrong Jazzfesztivál okán, mégis a többségnek üres folt az élmény-térképén. Itt az idő, hogy ezen változtassunk, mert a község és az itt található Tó Wellness Hotel tényleg megér egy látogatást, fesztivál ide vagy oda.

Bánk.jpg

Bánk madártávlatból - Forrás: www.bank-falu.hu

A ***+ besorolású szálloda minden igényt kielégít wellness, gasztronómia, pihenés és természetközeli elhelyezkedés témakörökben. Igényesen kialakított étterem és vendégterek, klassz gyermekjátszó, kényelmes szobák fogadtak bennünket. Az étterem kínálata még az ínyencek számára sem hagy kivetnivalót, az ízléses tálalás nem megy a fejadag rovására, az ételek ízvilága, elkészítése messze a 4-5 csillagos szállodák világába repít bennünket.

A wellness.... Nos, egyszerűen pompás. A szálloda méretéhez képest igen nagy teret jelent, még így télidőben is, amikor a kinti medencével már nem lehet számolni. El tudom képzelni, hogy még teltház idején sincs tumultus. Az élménymedencék két külön részlegben helyezkednek el és bár nincs külön gyermekpancsoló, de nem is hiányzott (a kargumival felszerelt gyermek tapasztalataim szerint amúgyis jobban szereti a lebegést a mély vízben). Gyermekeim a vízben töltött idő nagy részét egyébként a sodrófolyosóban pörögve töltötték, ami elképesztően erős és ezáltal már-már extrém élménybe csapó sodrást produkál; kiszállni egyedül sem könnyű, nemhogy gyermekkel... De kiszállni persze senki nem akart, a kb. 10 perc minden másodpercét kiélvezték a csemeték... minden alkalommal amikor újraindult a sodrás.

tóHotel3.png

Wellnessben erős - Forrás: www.towellnesshotel.hu

Tapasztalataimat summázva, a pezsgő-, bugyogó-, hát- és nyakmasszírozó és ellenáramoltató vízi berendezések kiaknázására önmagában kell egy hétvége (és akkor a panorámaszaunáról, gőzkabinról, pezsgőmedencéről még nem is beszéltünk). Megvallom őszintén, a szállodából ki sem tettük a lábunkat a kicsekkolásig, pedig lett volna kedvem egy sétához a tó körül, egy kiadós biciklizéshez, a szlovák tájházat megnézni vagy akár a szomszédos kalandparkhoz (ez utóbbi mentségemre már zárva tart tavaszig). Tudok kritikus is lenni, de itt most nem találtam hibát a gépezetben, ajánlom hát a szállodát azoknak, akik egy nem túl nagy, és ezáltal családiasabb hangulatú, ugyanakkor jó ár-érték arányú wellness szállodát keresnek.

(Zárójeles megjegyzés, hogy családoknak, baráti társaságoknak a hangulatosan berendezett, 4- és 6-ágyas Tó Apartmanok is jó választást jelentenek. Részletek ITT)

Vasárnap azért maradt idő egy nógrádi várlátogatásra is, amit Budapest felé tartva ejtettünk meg. A vár alatt található Enoteca Borbisztró jó megoldás a vasárnapi ebéd elköltésére (kiváló a pizzájuk, de a babgulyásuk is), vagy akár egy forró teát meginni a nem túl megerőltető vársétát követően. A romoktól egyébként pazar körpanorámás kilátásban lehet részünk, érdemes ezzel a kitérővel számolni, már csak az idegeket kisimító élmény miatt is.

Ha több napot is eltöltünk Bánkon, egyfelől örüljünk, hogy ilyen jó dolgunk van, másfelől tervezzünk be egy látogatást a Nőtincsen található Seholsziget Élményparkba (nem csak gyerekeseknek!) vagy tervezzünk egy diósjenői kültéri programmal. Ez utóbbi lehet egy kellemes horgászat a Diósjenői-tavon, vagy egy kiadós, 17 km-es túra Diósjenőről a Csóványosra - ahol egyébként új kilátó fogadja a mászókat - vagy akár egy családi, baráti kiruccanás az Erdei Szabadidőparkba, ahol gyermekeink az állatsimogató, a erdei játszótér és mindenféle izgalmas kültéri játékok (úgy mint íjászat, trambulin) miatt érezhetik úgy, hogy gyermeknap van.

Diósjenő.jpgA Diósjenői Erdei Szabadidőpark - Forrás: www.erdeiszabadidopark.hu

Ha eddig Börzsöny volt a kedvenc falum (ld. ezt a cikket), ezennel elmondhatom, hogy Bánkon megtaláltam a régióban a kedvenc szállodámat.

Szép őszi hétvégéket!

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr376870317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Exploiter 2014.11.13. 15:11:38

Egyszer jártam már ott, tényleg nyugis, kellemes környék, a szálloda is jó.
Kikapcsolódni pont jó.
süti beállítások módosítása