3 hangulatos karácsonyi vásár Budapest környékén

2014. november 25. 11:01 - Verbal

Számos ismerősöm jár külföldre karácsonyi vásárt látogatni, amit részben meg is értek. A téli vásárok forraltboros-fahéjas illata, a gyönyörűen feldíszített terek, pavilonok és ezzel együtt igényes kézműves karácsonyi ajándékok beszerzésének lehetősége valóban van olyan vonzó kombináció, hogy az ember akár több órás autóutat is vállaljon. De van egy jó hírem: nem kell ehhez sem több órás utat vállalni, sem a Budapest környéki régió határait átlépni! Fővárosunk közelében remek kirándulási célpontok vannak, ahol nemcsak a vásári forgatagban merülhetünk el, de hozzá kitűnő programokat is csatolhatunk, hogy teljes legyen a nap.

Szentendre alapjáratban sem egy unalmas, szürke kisváros.. Hát még hóesésben, díszkivilágításban, illatosan! Adventtől Vízkeresztig, Szentendrén programok sokasága várja a helyieket és persze minden látogatót, hogy még könnyebben rá lehessen hangolódni az ünnepekre. A Dumtsa Jenő utcában, november 28-tól január 6-ig tartó Adventi Vásárban pedig bizonyosan sokkal személyesebb, különlegesebb ajándékokat találunk szeretteinknek, mint a hipermarketek polcain. A vásárt gasztrókiállítók teszik végképp ellenállhatatlanná, hiszen ki tudna vagy akarna ellenállni egy bögre forralt eperbornak vagy egy gőzölgő erdélyi kürtöskalácsnak?

SzentendreAdvent.jpgFotó: Dombos János - Forrás: https://www.facebook.com/AdventSzentendre?fref=ts

Visegrád olyan hely, ahová évente többször is érdemes visszatérni, mert biztosan van olyan program, amit még nem láttunk, próbáltunk... Legyen szó aktív élményekről (adrenalinemelő csúszás a Canopy Fun Extreme drótkötélpályáján vagy egy különleges segway-túra a városban az eXtraBringával, esetleg síelés a Nagyvillám sípályán), akár kirándulásról, vagy a történelmi emlékek felfedezéséről, garantáltan feltöltődve térhetünk haza. Ezúttal ezen programokat összekapcsolhatjuk a visegrádi Palotaházban tartott Adventi Kézműves Vásárral, amely december 13-21. között várja a látogatókat lovagi tornabemutatókkal, gyermekműsorokkal és egy hagyományőrző, kézműves vásár minden szépségével.

Visegrád-tél.jpgFotó: Hotel Silvanus - Forrás: http://www.hotelsilvanus.hu/

A Dunakanyar harmadik gyöngyszeme Esztergom, amely - ahogy az alábbi kép is mutatja - télen a szokásosnál is hangulatosabb, varázslatosabb. December 18-21. között, csütörtöktől vasárnapig, idén is a város főterén, a Széchenyi téren várják a karácsonyi vásárok szerelmeseit a pavilonok és az Esztergomi Adventi Vásár  szervezői. Hamarosan itt elérhetők az idei kísérőprogramok, hiszen a portéka-mustra és a falatozás mellett  talpalávalóra is számíthatunk.

 

Esztergom-téli2.jpgFotó: Jan Miklin - Forrás: http://www.janmiklin.cz/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr866927879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása