Síelés, szánkózás, miegymás Budapest környékén

2015. január 08. 15:03 - Verbal

Mindenekelőtt Boldog Új Évet kívánok,
örömökben, mosolyokban és legfőképp egészségben gazdag 2015-ös Évet!

Ha és amennyiben magunkhoz tértünk az ünnepek alatti kiadós evésekből és az Újév első dolgos napjaival beköszöntő enyhe letargiából, érdemes felvértezni magunkat, hogy kimerészkedjünk a szabadba, élvezni a természet és a téli sportok nyújtotta örömeket. Ezt megtehetjük akár Budapesten is, de szerény véleményem szerint teljesen más élmény a város határait elhagyva a kevésbé zsúfolt börzsönyi, pilisi vagy visegrádi erdőket felkeresni.

dobogoko.jpgForrás: www.parkerdo.hu

Tehetjük ezt szánkóval, sífutó- vagy sífelszereléssel, netán pusztán egy távcsővel felszerelkezve, preferencia és vérmérséklet függvényében. Az azonban bizonyos, hogy a mesébe illő, hófödte tájaknak, a talpunk alatt ropogó hónak és a jólesően hideg levegőnek köszönhetően a havas erdőben való időtöltés nem tud, csak különösen jól esni..

Az alábbi képen látható Nagyvillám Sípálya például már gőzerővel üzemel, nem is akármilyen nyitva tartással: hétköznapokon 9 és 21 óra között, pénteken-szombaton pedig 22 óráig fogadva a vendégeket. Gondolta volna, hogy itt 6 felvonó is üzemel? Még ha nem is nevezhető nemzetközi síparadicsomnak, egy szezon eleji besízésnek vagy csemetéinkkel való csúszkálásnak maga a tökély, arról nem is beszélve, hogy a kivilágított sípályán való esti sízés külön élmény és kaland.

nagyvillam2.jpgForrás: www.visitvisegrad.hu

Ha a síelés vagy snowboard nem a mi sportunk egy jó kis tubingot (népies nevén hófánkozást) mindenképp érdemes kipróbálni: saját pálya kialakított kanyargós nyomvonallal és ’fánkfelvonó’ garantálja, hogy nekünk csak kapaszkodni és legfeljebb visítani kelljen. A sípálya mellett megfizethető, egyszerű és nagyszerű szálláshelyeket jelentenek a Mogyoróhegyi Erdészeti Erdei Iskola 12 személyes faházai. A házakból kilépve pazar kilátás tárul elénk, így már egy reggeli szabadtéri nyújtózkodás feltölti az embert energiával, életkedvvel, nem beszélve egy kiadós kirándulásról. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy Visegrád számos látnivalóval, kellemes wellness szállodákkal várja a látogatókat, ötletet meríteni ajánljuk ezt az oldalt.

A Dobogókői Sícentrum sajnos megsínylette a tavalyi jégkárokat, így jelenleg még csak egy pályával és egy felvonóval üzemel, már amikor van hó (ugyanis a Nagyvillámmal ellentétben itt nincsenek hóágyúk). Érdemes a sícentrum weboldalán tájékozódni indulás előtt, csakúgy mint a Pilis látogatható területeiről, amennyiben sífutás vagy erdei túrázás mellett döntünk. Arra érdemes figyelni, hogy üzemidőn kívül is tilos a sípályán szánkózni, sőt a sípálya tetejére sem szabad szánkóval lépni, hiszen egy véletlenül elszabaduló szánkó igen komoly bajokat is okozhat. A sípályához legközelebbi szánkópálya a sípályán túli átjátszóállomástól a sípálya tetejéig vezető kb. 200 méteres szakasz. A Zsindelyes Vendégház parkolóját érdemes célállomásként meghatározni ehhez a programhoz. Amennyiben több napos utat tervezünk a Pilisbe, szálláshelyek között bőven lehet válogatni az egyszerű turistaháztól a minden igényt kielégítő erdei villáig

A Budapest környéki régióban ez a két sípálya elérhető, de érdemes szem előtt tartani, hogy még sokkal több hazai sípálya várja a lesiklás szerelmeseit, mazsolázni ITT lehet.

Szép havas (és jégmentes) erdőket, kellemes téli sportolást!

dobogoko2.jpgForrás: www.dobogokosi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr837053011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása