Húsvét különleges környezetben - 5 tipp

2015. március 26. 12:31 - Verbal

Milyen jó is, amikor a Húsvét valóban a pihenésről szól és legalább egy napig nem kell keresni a gyermek szórakoztatásához a programokat, nem kell szaladni kölcsön-nyusziért és jó esetben a főzéssel sem kell bajlódni. Mivel a tavaszi szünet a családosok jó részének a házi- és ház körüli munkát is jelenti (és azon szerencséseknek akik kertes házban laknak, garantáltan a kerti munkák elkezdését/folytatását), úgy gondolom nem luxus legalább egy napot arra szánni, hogy más gondoskodjon a mi szórakozásunkról, családilag. Ehhez szeretnénk most néhány ötletet ajánlani és egyben biztatni a T. Olvasót, hogy ne habozzon egy napra kiszakadni a megszokott környezetből, új ingereket, élményeket begyűjtendő...

Boomerang Nyuszi Expressz

Ha valami, akkor ez a program bizonyosan magába sűríti mindazt amiért egy átlag gyermek megőrül: Húsvéti nyuszi, vonatozás, mesehősök és állatsimogató. Választhatunk, hogy mesehősök kíséretében, mozdonnyal vagy önállóan utazunk a Vasúttörténi Parkba, az élménydömping a helyszínen azonban mindenkinek garantált. Kezdve a kreatív kuckónál - ahol letudhatjuk a tojásfestéssel való rákészülést a másnapi locsolkodásra - a Park "szokásos" interaktív programjain át, úgy mint hajtányozás vagy lóvasút, az Iszkiri és a Libavonat együttesek gyermekkoncertjéig, számtalan izgalmas családi programmal fogadja a Vasúttörténeti Park a látogatókat Húsvét vasárnapján.

Részletek: www.vasuttortenetipark.hu
Dátum: 2015. április 5., Húsvétvasárnap
Helyszín: Vasúttörténeti Park (1142 Budapest, Tatai út 95.)

boomerang2.png 

Húsvét a Lázár Lovasparkban

Pazar természeti környezetben, a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban is programkavalkádra számíthatunk Húsvétkor. A húsvéti kalács és a kemencés lángos illatával fogunk először találkozni, majd a páratlan látvánnyal, amit a Lovaspark és környezete jelent... Ki-ki kezdheti a kis üdvözlő pálinkával, üdítővel és pogácsával a látogatást, majd következhet a látványos lovasbemutató, a gyermekeknek a tojásvadászat, majd "Egy nyuszi kalandjai" c. előadás és a nap folyamán lovasfogatozás, pónilovaglás, állatsimogató és kézműves foglalkozások kifulladásig. Illetve amíg meg nem éhezik a család, hogy aztán a húsvéti fogásokkal terített svédasztalról lehessen jóllakatni a család apraját-nagyját.

Előzetes bejelentkezés szükséges!
Részletek: www.lazarlovaspark.hu
Dátum: 2015. április 6., Húsvéthétfő, 10:00-tól
Helyszín: 2182 Domonyvölgy, Fenyő u. 47.

 lazar.png

Ibolya Nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

Élt egyszer egy királyné, kit alattvalói mind nagyon szerettek közvetlensége, kedvessége, embersége miatt. Ennek a királynénak a kedvenc színe a lila volt, kedvenc virága az ibolya... Így is kezdődhetnek egy mese, de ezúttal a valóságról, egész pontosan Erzsébet királynéról, vagyis Sisiről van szó. Húsvétvasárnap ibolyaszínbe borul a Gödöllői Királyi Kastély egykori lakója, Sisi tiszteletére és az eseménysorozatot "maga" a királyné nyitja meg 10:00-kor. Virágételekkel kapcsolatos előadás, játékos családi kastélynézés tárlatvezetéssel, illetve a Fogi Színház mesejátéka is a program részei, majd kora délután tavaszköszöntő néptánc és gyermekeknek szóló zenés műsorral számolhatunk. Egész napos arc- és tojásfestés, vidám játékok, kisállatsimogató és számtalan további meglepetés várja a látogatókat.

Részletek: www.kiralyikastely.hu
Dátum: 2015. április 5., Húsvétvasárnap

Helyszín: Gödöllő, Királyi Kastély

 iboly.png

 

Húsvétolás a Skanzenben

Kevés olyan autentikus helyszín jut eszembe a húsvéti hagyományok ápolásáról, mint a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Hagyományos, népi környezetben sajátíthatjuk el Húsvétvasárnap és -hétfőn a tojásberzselés vagy éppen a tűnemezelt tojás készítésének technikáját, miközben a különböző tájegységek portáin ínycsiklandó pászkát, perecet és felfújtakat ehetünk, illetve az egymást követő koncerteken táncolhatunk, netán a számtalan további művészeti vagy népi mesterséget bemutató előadás valamelyikén kapcsolódhatunk ki.

Részletek: www.skanzen.hu
Dátum: 2015. április 5-6.
Helyszín: Szentendre, Skanzen

 skanzen.png

Húsvéti túra Visegrádon

Azoknak akiknek a természetjárás a mindene, ajánljuk figyelmébe a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület vasárnapra tervezett ingyenes erdei gyalogtúráját. A kirándulókat a visegrádi nagyparkolónál (2025 Visegrád, Duna-parti út. 1.) várják 11:00-kor, hogy az alábbi útvonalat bejárva felfedezzék Visegrád természeti kincseit. A túráról visszatérve tervezzünk egy jól megérdemelt, bőséges ebéddel az Étkek Házában vagy valamelyik kellemes visegrádi étteremben. Esős idő esetén a túra elmarad! Érdeklődni a +36 26 397 188-as telefonszámon lehet.

Útvonal: Nagyparkoló – Salamon-torony – Sibrik-domb – Mátyás-forrás – Nagyvillám Sípálya – Fellegvár – Visegrád
Időtartam: kb. 2 óra 30 perc
Dátum: 2015. április 5., Húsvétvasárnap

visegrad.png

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr717302976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása