Kultúra vagy kerekezés legyen most hétvégén?

2015. április 07. 13:16 - Verbal

A most következő április 10-12-i hétvégén szinte kötelező a kulturális programokat első helyen említeni, hiszen a nagyközönség számára szervezett művészeti előadásoknak se szeri se száma. Kezdve a legnagyobb horderejű eseménnyel, a Budapesti Tavaszi Fesztivállal, amely péntektől ígér miriád különböző programot, a főváros legimpozánsabb koncerttermeiben és rendezvényhelyszínein; úgy mint a Művészetek Palotája, a Vigadó, a Zenekadadémia, a Budapest Jazz Club vagy épp a Bálna termeiben. Részletek itt. A kültéri programban gondolkodóknak pedig ajánljuk a tavaszköszöntő Promenádot, mely 600 táncost, énekest, gólyalábas figurát vonultat fel több helyszínről indulva. Részletek itt.

btf.pngForrás: BTF - https://www.facebook.com/events/1567628620188232/

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is most pénteken, április 10-én indul és egy héten át jelent minőségi filmnézésre garanciát a Puskin, az Uránia, a Toldi és az Örökmozgó mozikban, illetve ráadás helyszínként az A38 hajón. Részletek itt.

Szombaton, április 11-én zajlik a 10. jubileumi Versünnep Fesztivál a Nemzeti Színház színpadán és az épület előtti téren. A programot górcső alá véve kiderül, hogy versünnep döntőjére kiváncsi közönség mellett a családosoknak ugyanúgy érdemes lehet kilátogatni a Duna-partra az Eszter-lánc mesezenekart megtekintendő, vagy a fiataloknak a slam poetry vagy épp a flashmob performansz miatt... Részletek itt.

Javában zajlik, de még korántsincs vége a Szentendrei Tavaszi Fesztiválnak, melynek keretein belül pénteken és szombaton több színházi és koncertélmény közül és válogathatunk. Részletek itt. Ha a kulturális élményt egy szentendrei városnézéssel kötnénk össze, érdemes ezt a cikket elolvasni, hogy ne hagyjuk ki a legfontosabb szentendrei látnivalókat sem.

szentendrekicsi.pngSzentendre - Fotó: MT Zrt.

Térjünk át a négy- és kétkerekű programokra, hiszen a hétvégére két ilyen programot is tudunk ajánlani. Elsőként az Oldtimerek Hétvégéje tűnik kihagyhatatlannak az autócsodák rajongóinak. A Vasúttörténeti Parkban 500 veterán jármű várja a látogatókat, melyek között még veterán motorok és fakerekű autók is lesznek. Hadtörténet rajongók és fiús szülők, figyelem: ha a fentiek nem lennének elegendő hívószavak, idén is lesz katonai szekció, ahol harcászati bemutató (példának okáért hídrobbantás..) és katonai felszerelések, ruházatok között elevenedik meg a múlt század. A Park számtalan interaktív programja mellett (hajtányozás, lóvasút, kerti vasút stb.) mellett gasztronómiai utca és gyermek programok is színesítik a hétvégét. Részletek itt.

oldtimer.pngFotó: www.oldtimershow.hu

Az előzőhöz csak annyiban hasonlít a most következő, hogy ez is korhű kerekezésről szól, viszont itt már (járművenként) csak két kerékkel lehet számolni, de annál több kosztümmel. A 9. Tweed Kerekezés Európa egyik leglátványosabb kerékpáros felvonulása Budapest belvárosában, mely idén április 11-én, szombaton, 10:00-tól indul a Táskarádió Eszresszótól (honnan máshonnan). A 20-as, 30-as éveket megidézendő érdemes elővenni tweed zakónkat, és hozzá „la vie est belle” hozzáállásunkat. Ha épp kölcsönadtuk tweed együttesünket, jó lesz a kreppzsorzsett vagy dzsörzé koktélruhánk is… A lényeg, hogy kicsit nézzünk utána, milyen is volt az akkori viselet és ha elég korhű szettet sikerült összeállítani, már lehet is nevezni a különféle kategóriák egyikében. Nézelődni lehet jelentkezés nélkül, viszont a nyereményekért harcba szállni klassz megjelenésünkkel és felékesített kerékpárunkkal már csak regisztráció után lehet. Részletek itt.

tweed.pngFotó: Facebook: Tweed Kerekezés https://www.facebook.com/events/527523857390040

Mi szóltunk, aki ezek után unatkozik, vessen magára ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr547346596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása