A Nemzeti Filharmonikusok koncertjével nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

2015. június 11. 09:08 - Bíróné Fodor Anna

Minden műfajban magas színvonalú programokat kínál a 11. Budapesti Nyári Fesztivál

Az ország leghosszabb és legszínesebb kulturális fesztiválja minden eddiginél gazdagabb programkínálattal készül a nyárra: több mint 100 produkcióval várja hazai és külföldi vendégeit júniustól augusztus végéig a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokon.

Június 12-én nyit a szezon a Liszt és Dante című koncerttel – a Nemzeti Filharmonikusokat Kocsis Zoltán vezényli. Az idei nagy operabemutató Goldmark Károly Sába királynője című monumentális operája lesz a Magyar Állami Operaházzal közös produkcióként. Carl Orff 120. születésnapján, július 10-én a Szegedi Kortárs Balett és a Budafoki Dohnányi Zenekar különleges produkcióját mutatják be, a Catulli Carmina és a Carmina Burana című táncjátékot.

A Vive la France! szimfonikus filmzene-koncerten megemlékeznek Edith Piaf születésének 100. évfordulójáról, melynek külföldi sztárvendége Élodie Frégé francia énekesnő.

Puccini Tosca című operáját a hagyományokhoz híven külföldi énekesekkel viszik színre – a címszerepben Béatrice Uria-Monzon látható, Cavaradossit a fiatal chilei tenor, Giancarlo Monsalve alakítja.

www.szabadter.hu
www.facebook.com/bnyfesztival
www.youtube.com/szabadter
instagram.com/budapest_summer_festival/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr327533466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása