2 zseniális boros esemény novemberben: Mitiszol és Bordó Blend

2015. november 12. 10:05 - A.g.o.r.a.

A november újabban már nem csak libacombokról és Márton-napi újborokról szól, hiszen két olyan ígéretes boros eseményt ajánlunk a következő két hétre, amely méltán tarthat számot a borkedvelő és értő közönség érdeklődésére.

15578036259_12de74b5ea_b.jpgFotó: ©Flckr.com/Mitiszol

November 14-én a Millenáris ad otthont a Mitiszol Fesztiválnak, amelynek hitvallása könnyen összefoglalható: „Az vagy, amit megiszol.”. 11 borvidék, közel 30 borászatának 100 természethű bora mutatkozik be itt a látogatóknak. A gasztro kínálatban is igyekeznek friss, új ízeket hozni: a füredi Malackrumpli saját mangalicából készíti majd BBQ szendvicseit, a Grill ’n’ Chill bioborjúburgert süt, a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert pedig közös tapas tálakat kínál majd…
…és mindez csak hab a tortán, hiszen a Mitiszol Fesztivál középpontjában továbbra is a természethű borok állnak: az elmúlt négy év hagyományaihoz hűen, a Terra Hungarica szervezésében idén is bemutatkoznak a Kárpát-medence legjobb autentikus bortermelői és boraik.

A közel 100 bort és más italokat is felvonultató sétáló kóstolón túl lesz még egy tényleg vakkóstoló a Láthatatlan Kiállítás speciális termében, továbbá Spontán Borbár organikus/biodinamikus borválogatással és after party-val.

További információk | Facebook esemény

Aki a téli hidegre vagy a közelgő ünnepekre hangolódva már kifejezetten a testes vörösborokra vágyik, ott a helye a második Bordó Blend rendezvénysorozaton, amely egész novemberben zajlik.

12191649_1024419874276472_4140576463607369901_n.jpgFotó: ©Winelovers

A Bordó Blend programsorozat a cabernet franc, a cabernet sauvignon és a merlot borokra, valamint ezek házasításaira, tehát elsősorban azokra koncentrál, amelyek gyakran kerülnek bele a karácsonyi ajándékcsomagokba, és amelyeket előszeretettel bontanak ki az ünnepi asztalnál. A rendezvénysorozathoz a budapesti borbárok és kereskedések mellett elsősorban a szakma villányi, szekszárdi, és balatoni szereplői csatlakoznak, de számíthatunk kapcsolódó programokra Egerben is.

A tematikus hónap fénypontja most is a fővárosi Nagy Bordói Kóstoló lesz, november 21-én a Corinthia Budapestben. Idén is több mint hatvan elismert pincészet állít itt ki összesen legalább 120 bort, miközben a különteremben egész délután mesterkurzusokon bővíthetjük ismereteinket.

További információ | Facebook esemény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr188072370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása