Korcsolyázás Budapesten

2015. december 16. 16:42 - Tencsi

Természetesen imádjuk a Városligeti Műjégpályát, és a Jégpalotát is, de van élet (és jég) a Ligeten túl is. Érdemes körbenézni, mert kis szerencsével egy csomó helyen akár ingyen is csúszkálhatunk.

INGYENES

Bálna Budapest

Február végéig minden korcsolyázni szeretőnek k-ö-t-e-l-e-z-ő kipróbálni ezt a pályát. Ingyenes, és tekintélyes méretű, nyitva tartási időben korlátlanul használható, a kilátás pedig bőven kárpótol azért, hogy a jég néha egy kicsit leharcolt állapotba kerül.

balna.jpg

FOTÓ: Facebook - Bálna Advent

Szent István Bazilika

A 4-14 éves gyerekek ingyen korizhatnak a Bazilika előtt, sőt, közös oktatáson is részt vehetnek. A pálya közepén feldíszített karácsonyfa áll, körben vásár, fények, illatok, food truckok a legfinomabb ételekkel... Kesztyűben forralt borozós, kürtős kalácsos, vidám adventet mindenkinek!

Újpest

Az adventi vásárban, a Szent István téren újpesti lakcímkártyával mindenki ingyen hasíthatja a jeget. Csak azért nem mondjuk, hogy itt lehet előre lemozogni a karácsonyi bejglit, mert a környéken kiváló kürtőskalács kapható.

Terézváros

7 cm vastag jégen korizhatnak azok, akiknek a lakcímkártyája a VI. kerületbe szól. A Hunyadi téri korcsolyapálya 8-14 óra között a kerületi gyerekeket, 14 órától pedig minden sportolni vágyót vár. Lehet korit bérelni és éleztetni is.

Óbudai Fő tér

Ha az egész család útnak indul, akkor talán ez a koripálya a legjobb választás. Nem csak azért, mert csupán a kölcsönzésnek van egy minimális díja, hanem azért is, mert a pálya az adventi programsorozat része. Amíg a nagyobbak vidáman karistolják a jeget, a kevésbé mozgékony családtagokat vásár, kézműves foglalkozás, koncert, gyerekműsor és forralt bor várja.

TIPP! Az Aquincum Iskolában ingyenes műanyag pályán is gyakorolhatunk.

Újbuda

A Kőrösi József utca 1-3-ban, az Allee mögött XI. kerületi lakcímkártyával ingyen lehet korizni. Azoknak, akik nem a kerületből jöttek 1000 forint a pályahasználat. Kölcsönzési és élezési lehetőség is van.

TIPP! A BHG Jégen szintén hasíthatunk!

Bosnyák tér

A zuglói jégpályát 15 órától bárki ingyen csúszkálhat, sőt, a korcsolyabérlés is ingyenes. A jegeskedés előtt és után hatalmasat sétálhatunk a kirakodóvásárban is.

IDEIGLENES

Jégkert
Belépő: 990-1400 Ft

A Mammut 2 bevásárló központtal szemben egészen áprilisig suhanhatunk. A pálya mellet lehet korit kölcsönözni és éleztetni is, rendszeresek a hoki és műkori tanfolyamok, sőt, az amatőr hokisok is pályát bérelhetnek maguknak. Ha társasággal megyünk, itt az egyik legolcsóbb pályát bérelni, ezt mindössze 15.000 Ft-ért megtehetjük. Az egyik legmenőbb dolog, hogy a jég mellett internetes terminál is található. A nagy eséseket azonnal posztolni lehet ;)!

Marczibányi tér
Belépő: 1200-1650 Ft

A Marczibányi téri jég minőségéről mindent elmond, hogy itt tartja az edzéseit Sebestyén Júlia műkorcsolya iskolája is. Itt 20x40 méteren vezethetjük le a felesleges energiáinkat, esténként pedig amatőr hokisok is űzhetik a korongjaikat. Természetesen élezésre és bérlésre is van lehetőség.

Arena Plaza
Belépő:
900-1500 Ft

1200 négyzetméter jég, éjszakai jégparty-k, rendezvények, koncertek. Ha igazi pezsgésre vágyunk, akkor ez a legjobb hely.

XVII. kerület
Belépő: 500 Ft

Reggel 8-tól este 8-ig megállás nélkül korizhatunk a Pesti úti műjégen egészen. A pálya január 31-égi van nyitva, körbevéve a szinte kötelező elemekkel: forralt boros bódé, kürtőskalácsos, vásározók várják a megfáradt, vagy épp csak hangolódó vendégeket.

Pesterzsébet
Belépő: 1800 Ft

Kimondani is öröm: 1800 négyzetméternyi, hatalmas jég!!! Hogy még vidámabb legyen a korizás, minden szombaton 19 órától fergeteges jégparty zajlik a csarnokban, egészen márciusig.

A vidéki korcsolyázási lehetőségeket itt szedtük össze.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr818177638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása