Újra Magyar Fürdőkultúra Napja Budapesten

2016. október 06. 14:24 - Verbal

Bár a testet-lelket melengető indián nyár – úgy tűnik - véget ért, és az időjárás már a barátságtalanabb arcát mutatja, kétségbe esni nem érdemes, mert most szombaton, október 8-án a budapesti fedett fürdők rendhagyó fürdőlátogatásokkal és változatos, kulturális programokkal csábítják az érdeklődőket. Idestova hat évvel ezelőtt, 2010-ben rendezték meg először a Magyar Fürdőkultúra Napját, és ettől kezdve minden év októberének második szombatján a Magyar Fürdőszövetség méltón megünnepli ezt a napot.

foto2.jpg

„Jó ebédhez szól a nóta”- a Széchenyi Gyógyfürdőben például élő cigánymuzsika mellett költhetjük el szombatnapi ebédünket: a fellépések: 12.00 és 13.30 órakor kezdődnek. Érdemes a Városligetben maradni egy kiadós délutáni fürdőzésre és megvárni a sötétedést, mert 19 órakor látványos esti tűzzsonglőr show-t láthatunk a Tűzfészek Társulat előadásában. Aki pedig először jár a fürdőben, vagy kíváncsi a „Szecska” legféltettebb titkaira, annak a számára idegenvezetést tartanak 11.00 és 15.00 órakor. Gyülekező a termál aulában, előzetes regisztrációnkat pedig az info.szechenyi@spabudapest.hu e-mail címre várják (a csoport 30 főben maximált létszáma miatt regisztráció szükséges!).

foto1.jpg

Ha átugrunk egy kicsit Budára, és a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda területén várjuk meg a déli harangszót, akkor ne hagyjuk ki a Presto Kamaraegyüttes és Tóth Orsika énekművész közös koncertjét, amelyen népszerű filmzenék, musical, rock-opera és operett slágerek csendülnek fel 12.30 órától. A Gellért Fürdő területén vizuális-képzőművészeti élményben is lehet részünk, ugyanis a nap folyamán Udvarhelyi Zsuzsanna festőművész AQUA című kiállítása tekinthető meg. Ha pedig vissza akarunk térni az akusztikus élményekhez, akkor feltétlenül regisztráljunk az egyik ingyenes vezetésre, amely a titokzatos „Merülj el a zene világában!” címet viseli: 11, 14 és 17 órai időpontok közül választhatunk, ha időben regisztrálunk az info.gellert@spabudapest.hu e-mail címen (a csoport létszáma itt legfeljebb 25 fő/csoport).

Október 8-án este a Frankel Leó úton minden porcikánkat átadhatjuk a vérpezsdítő latinos lüktetésnek: Carl Oh és Tomanek, a pesti éjszaka igazi zenemágusai afro-kubai, karibi, és brazil lemezgyűjteményük legjavát prezentálják a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda területén, este 6 órától egészen éjfélig. Itt egyetlen idegenvezetéshez csatlakozhatunk, mégpedig 15 órától, úgyhogy érdemes mihamarabb regisztrálni a lukacsinformacio@spabudapest.hu címen. Este 8 órától hajnalig meglepetés szauna programok várnak a fürdővendégekre: az exkluzív szauna programokban való részvételhez külön belépőjegy megváltása szükséges!                          

foto3.jpg

A hastánc varázslat ezúttal a Király Gyógyfürdőbe csalogatja a vendégeket, ahol fellép Szőke Mirjam és a Midnight Diamonds. A hölgyek különböző stílusú, kellemes, attraktív hastánc műsorukkal káprázatják el a kedves vendégeket, 17, 18 és 19 órakor. A 20 főre maximált idegenvezetésekre 12, 14 és 16 órakor kerül sor. A látogatás itt is előzetes regisztrációhoz kötött: kiraly@spabudapest.hu.

„Kapcsolj éjszakai üzemmódba!” – e jelszó mentén indul az idei szezonra teljes pompájában megújult, családi fürdővé bővült Paskál Gyógy- és Strandfürdő koktélakcióval megfűszerezett zenés esti fürdőzése, amely – véleményünk szerint – egészen biztosan elnyerné a nap „legcoolabb” fővárosi fürdőprogramjának járó címet. Éjfélig élvezhetjük Zuglóban a pezsdítő ritmusokat, miközben koktélt szürcsölünk a Drink’n Grill Bárban.

A Rudas Gyógyfürdő eddig még soha nem látott, rejtett építészeti és fürdőtörténeti titkaiba avatják be a kíváncsi vendégeket az ingyenes idegenvezetések most szombaton 11, 12 és 13 órától (regisztráció: rudas@spabudapest.hu). „Jó ebédhez szól a nóta” címmel itt is a cigány muzsika jut főszerephez ebédidőben, sőt még tovább is… Koncertek: 12, 14 és 16 órakor a tetőteraszon. A koncertek után „Merülj el az úszás világában!” címmel, rendhagyó úszástörténeti kiállítást tekinthetünk meg az uszoda előcsarnokában. Ezen a napon éjjel is tárt kapukkal várja vendégeit a Rudas 2014. karácsonyán átadott szaunavilága: itt egyedülálló, izgalmas szauna programokban vehetünk részt három ceremóniamesterrel 4 egész órán át, ha a helyszínen regisztrálunk. Este fél 11 és hajnali 1 óra között pedig félóránként hevülhetünk a különféle aromájú felöntések segítségével, mielőtt átadnánk magunkat a lehűlésnek, pihenésnek, relaxációnak.

A Magyar Fürdőkultúra Napjának vendégváró programjairól további érdekességeket olvashatunk a Magyar Fürdőszövetség honlapján!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr311775067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása