Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban

2016. október 17. 20:48 - Bezselics Ildikó

A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája – most azonban a húsmentes vagy kímélő kosztot kedvelők is betérhetnek, ráadásul a hely árfekvésénél jóval kedvezőbb business menüre.

20160927_124706.jpg

Mostanában többször esett szó róluk a bulvármédiában: például hogy Harrison Ford vegetáriánus előételt és steaket evett, Margot Robbie szintúgy, de ezen kívül is tartogatnak érdekességet, ami gyakorlati jelentőséggel is bír.

 

Ha új séf érkezik egy étterembe, az általában hatással van a kínálatra, így jó alkalom nyílik a megújulásra, új ízek bevezetésére. Varga Dániel 5 évig Ázsiában dolgozott, így különösen érdekes, mit művel a KNRDY erősen húsos bázisú, amerikai típusú konyhájával (hétvégenként találkozhatunk vele a zebegényi Natura Hillen is, ha halkan megjegyezhetem).

 

Én első körben el voltam ragadtatva a változásoktól: nehéz ma Budapesten változatos ízvilágú, könnyed, tápláló alapanyagokból összeállított, tápanyagtartalmát tekintve teljes értékű fogást találni az éttermek húsmentes kínálatában. Igaz, Dani ezt külön nekem készítette, de biztosan bárki megkaphatja, aki hasonló igényeket támaszt: krémes zöldborsópüré, kókusztejes quinoa rizottó párolt és nyers zöldségekkel. Harmonikus ízvilágú, könnyed, szép és ízletes étel, ami felülmúlta a várakozásaimat.

 

Előételnek szardíniát kértem répákkal és mini kiflivel, és ezt a virágoskertet kaptam:

20160927_122554.jpg

Desszertnek kipróbáltam a ház Rákóczi túrósát, ami alaposan túl van gondolva, és a keksz alap különösen meglepő, de összességében véve nagyon érdekes és finom desszert – a töltelék savanykás, könnyed, a tetején habcsók roppan, de belül puha.

20160927_131813.jpg

Ebédpartnerem egy rántott borjúlábra nevezett be:

20160927_122600.jpg

Finom, hajdinás házi kenyeret sütnek, jó vajat hoznak mellé, és a business menü tartalmazza a Goppion kávét és a szervizdíjat is, ami nem megszokott dolog.

 

Ha ezen a héten térsz be, ezek közül választhatsz:

 

 

Főételek

Fűszeres makréla, édesburgonya és kapribogyó fasírt, savanyított zöldségek

Steak és gomba pite, Stilton sajtos burgonyapüré, füstölt hagyma jus

Mangalica Brassói, burgonya variációk, füstölt paprika, créme fraiche

Fűszeres pagodakarfiol, marokkói vegyes saláta, harissa, raita

 

Desszertek

Baked Alaska, áfonya, fűszeres rum anglaise

Zserbó, dió fagylalt, Whiskey lekvár

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr8511816795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

az_árpi 2016.10.20. 20:39:48

4200 Forintba gonolom valahogy nehezen bepaszírozzák a jattot meg a kávét. mohaha