Budapest és környéke

Hirdetés

Tovább a Facebookra

2016.01.15. 11:21 Verbal

3 érdekesség a Csontváry-kiállításról

Talán csak nagyon sokára visszatérő lehetőséget szalaszt most el, aki nem szán idejéből egy-két órányit az egyik legkülönlegesebb magyar festő munkásságának megismerésére...


Csontváry Kosztka Tivadar a kényelmes életet biztosító patikusi állást cserélte le meglehetősen későn, a harmadik X után a festészetre. Életében meg nem értett, különc és nem különösebben értékelt festőként járta a világot, hogy a benne lakozó művészi nagyravágyásnak és elhivatottságnak alkotásaival szerezzen érvényt. A rendkívül gazdag életúttal büszkélkedő Csontváry képeit (már amelyek nem magángyűjteményben vannak) most egyetlen kiállításon lehet megtekinteni a Várban, a Honvéd Főparancsnokság épületének 17 termében. Kedvcsinálóként három festménnyel kapcsolatos érdekességet osztanék itt meg, a többiért pedig már személyesen érdemes felkeresni a tárlatot - még jobb ha Buda Ferenc Csontváry c. kiadványával tesszük ezt, ami számos festmény értelmezésében, megértésében segít majd. Ezt a helyszínen szereztük be a látogatás előtt, de milyen jól tettük...

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás Vár


2015.12.16. 16:42 Tencsi

Korcsolyázás Budapesten

Természetesen imádjuk a Városligeti Műjégpályát, és a Jégpalotát is, de van élet (és jég) a Ligeten túl is. Érdemes körbenézni, mert kis szerencsével egy csomó helyen akár ingyen is csúszkálhatunk.

INGYENES

Bálna Budapest

Február végéig minden korcsolyázni szeretőnek k-ö-t-e-l-e-z-ő kipróbálni ezt a pályát. Ingyenes, és tekintélyes méretű, nyitva tartási időben korlátlanul használható, a kilátás pedig bőven kárpótol azért, hogy a jég néha egy kicsit leharcolt állapotba kerül.

balna.jpg

FOTÓ: Facebook - Bálna Advent

Szent István Bazilika

A 4-14 éves gyerekek ingyen korizhatnak a Bazilika előtt, sőt, közös oktatáson is részt vehetnek. A pálya közepén feldíszített karácsonyfa áll, körben vásár, fények, illatok, food truckok a legfinomabb ételekkel... Kesztyűben forralt borozós, kürtős kalácsos, vidám adventet mindenkinek!

Újpest

Az adventi vásárban, a Szent István téren újpesti lakcímkártyával mindenki ingyen hasíthatja a jeget. Csak azért nem mondjuk, hogy itt lehet előre lemozogni a karácsonyi bejglit, mert a környéken kiváló kürtőskalács kapható.

Terézváros

7 cm vastag jégen korizhatnak azok, akiknek a lakcímkártyája a VI. kerületbe szól. A Hunyadi téri korcsolyapálya 8-14 óra között a kerületi gyerekeket, 14 órától pedig minden sportolni vágyót vár. Lehet korit bérelni és éleztetni is.

Óbudai Fő tér

Ha az egész család útnak indul, akkor talán ez a koripálya a legjobb választás. Nem csak azért, mert csupán a kölcsönzésnek van egy minimális díja, hanem azért is, mert a pálya az adventi programsorozat része. Amíg a nagyobbak vidáman karistolják a jeget, a kevésbé mozgékony családtagokat vásár, kézműves foglalkozás, koncert, gyerekműsor és forralt bor várja.

TIPP! Az Aquincum Iskolában ingyenes műanyag pályán is gyakorolhatunk.

Újbuda

A Kőrösi József utca 1-3-ban, az Allee mögött XI. kerületi lakcímkártyával ingyen lehet korizni. Azoknak, akik nem a kerületből jöttek 1000 forint a pályahasználat. Kölcsönzési és élezési lehetőség is van.

TIPP! A BHG Jégen szintén hasíthatunk!

Bosnyák tér

A zuglói jégpályát 15 órától bárki ingyen csúszkálhat, sőt, a korcsolyabérlés is ingyenes. A jegeskedés előtt és után hatalmasat sétálhatunk a kirakodóvásárban is.

IDEIGLENES

Jégkert
Belépő: 990-1400 Ft

A Mammut 2 bevásárló központtal szemben egészen áprilisig suhanhatunk. A pálya mellet lehet korit kölcsönözni és éleztetni is, rendszeresek a hoki és műkori tanfolyamok, sőt, az amatőr hokisok is pályát bérelhetnek maguknak. Ha társasággal megyünk, itt az egyik legolcsóbb pályát bérelni, ezt mindössze 15.000 Ft-ért megtehetjük. Az egyik legmenőbb dolog, hogy a jég mellett internetes terminál is található. A nagy eséseket azonnal posztolni lehet ;)!

Marczibányi tér
Belépő: 1200-1650 Ft

A Marczibányi téri jég minőségéről mindent elmond, hogy itt tartja az edzéseit Sebestyén Júlia műkorcsolya iskolája is. Itt 20x40 méteren vezethetjük le a felesleges energiáinkat, esténként pedig amatőr hokisok is űzhetik a korongjaikat. Természetesen élezésre és bérlésre is van lehetőség.

Arena Plaza
Belépő:
900-1500 Ft

1200 négyzetméter jég, éjszakai jégparty-k, rendezvények, koncertek. Ha igazi pezsgésre vágyunk, akkor ez a legjobb hely.

XVII. kerület
Belépő: 500 Ft

Reggel 8-tól este 8-ig megállás nélkül korizhatunk a Pesti úti műjégen egészen. A pálya január 31-égi van nyitva, körbevéve a szinte kötelező elemekkel: forralt boros bódé, kürtőskalácsos, vásározók várják a megfáradt, vagy épp csak hangolódó vendégeket.

Pesterzsébet
Belépő: 1800 Ft

Kimondani is öröm: 1800 négyzetméternyi, hatalmas jég!!! Hogy még vidámabb legyen a korizás, minden szombaton 19 órától fergeteges jégparty zajlik a csarnokban, egészen márciusig.

A vidéki korcsolyázási lehetőségeket itt szedtük össze.

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló korcsolyázás korcsolya kori kiemelt jégpálya műjég karácsonyi hangulat Főváros budapest és környéke Adventi vásár


2015.12.15. 10:38 Tencsi

A világ legkreatívabb városai között Budapest

Az UNESCO a „Design Városa” címet adományozta Budapestnek. A kitüntetéssel a magyar főváros bekerült a Kreatív Városok Hálózatába, Melbourne, Shanghai, Berlin és más nagyvárosok mellé.

A Kreatív Városok Hálózatának az a célja, hogy a fenntartható, mégis fantáziadús városfejlődést segítse. A városok különböző kategóriákban adhatnak be pályázatokat: díjazzák a népi és kézműves termékeket, a kreatív médiahasználatot és a gasztronómiát is például.

photo_1.jpg

Forrás: Designterminal.hu

A budapesti pályázatot a Design Terminál készítette. Böszörményi-Nagy Gergely, a Terminál vezetője az MTI-nek azt mondta: „Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként.”

Kreativitásból a Design Terminálnál eddig sem volt hiány. A Hello Wood-dal, Budapest Önkormányzatával és sok másszervezettel együttműködésben a Terminál idén is felállította például a világhírű tüzelő-karácsonyfát az Erzsébet Téren. A fa ma adománypontként működik: egyszerre díszít, és jelképezi az egymással való törődés fontosságát.

Ma adtuk át a 16 méter magas, 40 tonna tüzifából épült karácsonyi installációnkat az Erzsébet téren, az Adományfát. A...

Szerző: Hello Wood2015. december 8.

A Design terminál nevéhez fűződik a 2015 nyarán először megrendezett Brain Lab Budapest is. A Három napos, hagyományteremtő fesztiválon a kreatív szakma legjobbjai, városfejlesztők, kutatók, szociológus szakemberek fogtak össze, hogy az új technikát és a városokat harmóniába hozzák egymással.

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest fesztivál Kultúra Budapesti


2015.11.12. 10:05 A.g.o.r.a.

2 zseniális boros esemény novemberben: Mitiszol és Bordó Blend

A november újabban már nem csak libacombokról és Márton-napi újborokról szól, hiszen két olyan ígéretes boros eseményt ajánlunk a következő két hétre, amely méltán tarthat számot a borkedvelő és értő közönség érdeklődésére.

15578036259_12de74b5ea_b.jpgFotó: ©Flckr.com/Mitiszol

November 14-én a Millenáris ad otthont a Mitiszol Fesztiválnak, amelynek hitvallása könnyen összefoglalható: „Az vagy, amit megiszol.”. 11 borvidék, közel 30 borászatának 100 természethű bora mutatkozik be itt a látogatóknak. A gasztro kínálatban is igyekeznek friss, új ízeket hozni: a füredi Malackrumpli saját mangalicából készíti majd BBQ szendvicseit, a Grill ’n’ Chill bioborjúburgert süt, a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert pedig közös tapas tálakat kínál majd…
…és mindez csak hab a tortán, hiszen a Mitiszol Fesztivál középpontjában továbbra is a természethű borok állnak: az elmúlt négy év hagyományaihoz hűen, a Terra Hungarica szervezésében idén is bemutatkoznak a Kárpát-medence legjobb autentikus bortermelői és boraik.

A közel 100 bort és más italokat is felvonultató sétáló kóstolón túl lesz még egy tényleg vakkóstoló a Láthatatlan Kiállítás speciális termében, továbbá Spontán Borbár organikus/biodinamikus borválogatással és after party-val.

További információk | Facebook esemény

Aki a téli hidegre vagy a közelgő ünnepekre hangolódva már kifejezetten a testes vörösborokra vágyik, ott a helye a második Bordó Blend rendezvénysorozaton, amely egész novemberben zajlik.

12191649_1024419874276472_4140576463607369901_n.jpgFotó: ©Winelovers

A Bordó Blend programsorozat a cabernet franc, a cabernet sauvignon és a merlot borokra, valamint ezek házasításaira, tehát elsősorban azokra koncentrál, amelyek gyakran kerülnek bele a karácsonyi ajándékcsomagokba, és amelyeket előszeretettel bontanak ki az ünnepi asztalnál. A rendezvénysorozathoz a budapesti borbárok és kereskedések mellett elsősorban a szakma villányi, szekszárdi, és balatoni szereplői csatlakoznak, de számíthatunk kapcsolódó programokra Egerben is.

A tematikus hónap fénypontja most is a fővárosi Nagy Bordói Kóstoló lesz, november 21-én a Corinthia Budapestben. Idén is több mint hatvan elismert pincészet állít itt ki összesen legalább 120 bort, miközben a különteremben egész délután mesterkurzusokon bővíthetjük ismereteinket.

További információ | Facebook esemény

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál Budapest Borfesztivál


2015.11.09. 09:51 Verbal

60 hektárnyi erdő újjászületik + 2 útitipp

A tavaly decemberi hatalmas jégkár a Pilisi Parkerdő Zrt. 65.000 hektáros területének közel egyharmadát érintette, ebből 9.000 hektárt súlyosan. A hónapok óta tartó helyreállítási munkákat követően az őszi csemeteültetésekkel immáron elkezdődik a sérült erdőterületek megújítása.

A jégkár sújtotta területek megújulásában a Lidl Magyarország társadalmi felelősségvállalási kampánya segített, melynek során minden egyes Saguaro ásványvíz megvásárlása után 1 forintot adományoztak facsemeték vásárlására a Pilisi Parkerdő Zrt-nek. A kezdeményezés óriási sikerrel zárult, hiszen 25 millió forint támogatást sikerült összegyűjteni, amely 1 millió facsemete beszerzését tette lehetővé. Így az újjáéledésre váró 100 hektárból mintegy 60 hektárnyi erdő teljes megújítását sikerül megoldani.

A támogatást az adományozó cég egy emlékfa-ültetéssel egybekötött ünnepélyes adományátadó eseményen adta át a Pilisi Parkerdő Zrt. részére. Az őszi csemeteültetések a valkói, visegrádi, pilisszentkereszti és szentendrei erdészetek területeit érintik, ahová minden esetben őshonos fajokat telepítenek, ezzel erősítve az erdők ellenálló képességét. Ezek a munkálatok 2015. november 3-án kezdődtek el, és a fagyok beálltáig fognak tartani, szükség esetén jövő tavasszal folytatódnak.

erdos1.jpg

Kép : Békefi Andrásné Veresbe burkolózva

Útitipp

Gödöllői-dombság

A Gödöllői-dombság a Cserháthoz kapcsolódó 150-300 m tengerszint feletti magasságú dombvidék. ÉNY-i részén pannon üledéket, homokot, agyagot találunk, DNY-i irányban haladva a lösz a jellemző. A táj vízhálózata ritka, a kevés csapadékot a jól áteresztő meszes alapkőzet gyorsan elvezeti. Az átlagos évi középhőmérséklet 10,2 oC, amihez évente átlagosan 536 mm csapadék járul.

Klíma

Regionálisan cseres-tölgyesek uralta táj, melynek peremterületein az erdősztyeppre jellemző erdők is megjelenek. Kis kiterjedésben a gyertyános-tölgyesek is megtalálhatóak a nekik megfelelő kitettségű helyeken. Az alacsony dombvidéken az erdők közel kétharmada a 150 és 250 m tengerszint feletti magassági zónában van. Sok őshonos fafaj uralja ezt a tájat. A fontosabb fajok, csoportok: tölgyek, gyertyán, juharok, szilek, kőrisek, kislevelű hárs, meggyek, vadkörte, vadalma, madárcseresznye, barkóca berkenye, füzek.

A Parkerdő legkeletibb határa a Gödöllői-dombság.

Isaszegi honvéd-sírok

Bemutatás:

Az 1849. április 6-ai győztes csata hősi halottjainak emlékhelye. Az isaszegi csata során Isaszeg és Gödöllő között került sor a tavaszi hadjárat első szakaszának döntő csatájára. A tét mind a két hadsereg számára nagy volt. Ha a magyarok győznek, a császári-királyi hadseregnek Budára vagy Vácra kell visszavonulnia, s ezzel befejeződik a Duna–Tisza köze felszabadítása. Ha a császári-királyi hadseregre mosolyog a hadiszerencse, a magyar fél kénytelen visszavonulni, s biztonsággal csak a Tisza vonalán szilárdíthatja meg helyzetét.

Mindkét harcoló fél részéről mintegy ezer-ezer harcoló katona maradt a csatamezőn, a határ több részén vannak eltemetve.

Megközelítés:

Isaszeg településtől délre a Sápi úton, majd a Katonapallagon találjuk a honvédsírokat.

Szolgáltatások:

Információs tábla, tűzrakó hely, padok, asztalok esőbeállók

Történet:

Ezen a helyen ütközött meg Klapka serege először az osztrákokkal. Itt alakították ki az egyik sebkötöző helyet. A terület ádáz küzdelem színtere volt, melyben részt vett a lengyel légió is. Ide temették az ismeretlen nevű lengyel kapitányt és egy magyar huszárfőtisztet, Harsányi Bálintot (Ő hozta haza Galíciából a Lenkey-huszárokat). Több száz honvéd nyugszik itt, kb. 70 fejfát állítottak, de az osztrák csendőrség 40 évig senkit sem engedett a sírok közelébe, így a fakeresztek elkorhadtak, rajtuk olvashatatlanná váltak a hősök nevei. Turai György helybeli kovácsmester (1900-ban) a lengyel kapitány sírjára korabeli kardból szalagot kovácsolt (1947-ben a múzeum begyűjtötte). 1902-ben a Vasutas Dalárda, az Acélhang, majd 1972-ben a Múzeumbarátok vezetésével Isaszeg lakossága emelt síremléket gránitkőből a Magyar Lengyel Történelmi napok alkalmával. Ezen a területen hat síremlék található (az alsó és a felső részen). Koltóról, a Rákóczi-somfáról hozott somfacsemeték, közöttük zöldellve, jelképezik az összetartozást.

4erdo2.jpg

Kép forrása : Dankó Sándor Indulás az éjszakába

Gödöllői Erdészeti Arborétum

Bemutatás:

Az erdészeti kutatási céllal létrehozott, fák és cserjék génbankjaként is működő erdészeti arborétum területe 350 ha. Mintegy 40 ha-os területe park jellegű, főleg pihenési célokat szolgál. Az arborétumban gyűjteményében jelenleg 147 fenyő és nyitvatermő, illetve 875 lombos fa és cserje faj, fajta, változat illetve a földrajzi változat található. 2013 májusában civil kezdeményezésre az arborétum először adott otthont az ArboFest ökofesztivál és családi nap rendezvénynek.

Térkép az arborétumról

Nyitvatartási idő:

Az arborétum a hét minden napján látogatható. A belépés ingyenes.

Áp. 1. – szept. 30.:

8.00-18.00

Okt. 1. – márc. 31.:

8.00-16.00

Ettől eltérő időpontban csak előre egyeztetett esetekben tartózkodhat látogató a kertben.

Rendezvények szervezéséhez előzetes egyeztetés alapján, térítés ellenében helyszínt biztosítunk.

Az arborétum látogatási rendje

Megközelítés:

Gödöllőről déli irányban az Isaszegi úton haladva, az első vasúti átjárón áthaladva érünk a Gödöllői Erdészeti Arborétumhoz.

Szolgáltatások:

Játszótér, tűzrakó helyek, pad-asztal garnitúrák, kültéri színpad, szaletli

erdo3.jpg

Kép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.

Történet:

Az erdészeti arborétum telepítését a Gödöllői Erdőigazgatóság 1902-ben kezdte meg az akkori földművelésügyi miniszter rendeletére. Létesítésének eredeti célja a nálunk állományokat nem alkotó fafajok, főleg fenyők honosítása volt. A világháborúk viszontagságai után 1960-ban az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) kutatóinak irányításával egy új, nagyszabású telepítési program indult. Ennek eredményeként alakult ki a jelenlegi állománykép, a kutatási céllal kialakított 154 erdőtípussal. A Gödöllői Arborétum különlegessége, hogy olyan erdészeti növénygyűjtemény, ahol a fafajokat a velük kialakult társulásokban, erdőszerűen, a jellemző lágyszárú szint, cserjeszint kíséretében láthatjuk. Az arborétum a természetben megtalálható fafajok és a nemesített erdészeti fajták génbankjaként is működik. Erdeifenyő, kocsányos tölgy, akác, vörösfenyő és sok egyéb faj jól dokumentált törzsültetvényei élnek itt máig. Az erdészeti kutatások folyamatosan zajlanak a területen az ERTI-vel kötött együttműködési megállapodás alapján. A Pilisi Parkerdő Zrt. egy éves megbízást kapott az arborétum növényállományának fenntartásához szükséges erdészeti kezelési és fenntartási feladatok elvégzésére, melyet a Parkerdő hosszútávon is szívesen vállal. 2012 októberétől kezdődően az arborétumba látogatók érdekében folyamatos helyreállítási, takarítási és fenntartási munkákat végez a Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói Erdészete.

Forrás: http://parkerdo.hu/

Szólj hozzá!


2015.10.26. 15:58 A.g.o.r.a.

Márton napi libatorral készül a Lázár Lovaspark

A Márton napot megelőző hétvégén, november 7-8-án, a Domonyvölgyben érdekes lovasprogramok mellett most libás tematikával, libatorral, újborral készül a Lázár Lovaspark.

_dsc7646.jpg

Nem maradhat el a kemencés lángos, a sétakocsikázás és a kedves gyerekprogramok sem, mint az arcfestő, a pónilovaglás vagy az állatsimogató. A Lovasparkban nem csak lovak, de szürke marhák, bárányok is élnek, de persze a terület legnagyobb része mégis csak a lovaké! 

A Lázár Lovaspark új imázsfilmje nagyszerűen bemutatja a park szenzációs hangulatát, amivel most pont a Márton napi libatorra lehet belépőket nyerni. (TIPP- Összességében csak annyit kell tenni, hogy like-olni kell a videót a közösségi oldalon.)

Várunk mindekit a Lázár Lovasparkban!

Remélem mindenkinek tetszeni fog új imázsfilmünk és felidézi az itt eltöltött szép pillanatokat. :) I hope everyone will like our new video and will remember, how nice is this park. :)A filmünk lájkolásával és megosztásával belépőjegyet lehet nyerni Márton napi libatorunkra svédasztalos ebéddel, 2 felnőtt és 2 gyerek részére, november 8-ra. Október 31-én értesítjük leglelkesebb játékosunkat. :) #LazarLovaspark #tourism #horses #event #family #celebration #wedding

Szerző: Lázár Lovaspark, 2015. október 23.

Szólj hozzá!

Címkék: márton nap Lázár Lovaspark Domonyvölgy


2015.10.21. 13:55 Verbal

Egri vár és vízesés Budapest környékén

Az ősz beköszöntével hűvösebbek és rövidebbek a nappalok, biztos hallottak már ezeknek a tényezőknek emberekre gyakorolt negatív hatásokról, gondolok itt a hangulatunkra, és egészségügyi állapotunkra. Ilyenkor talán kényelmesebbnek tűnik otthon maradni a biztonságos négy fal között. Viszont ha rám hallgatnak, nem érdemes! Kerüljük el az őszi depressziót, a megfázásokat. Erősítsük immunrendszerünket egy kiadós őszi túrával, és egyúttal szerezzünk élményeket a tűzpirosba boruló lombok alatt, a csörgő száraz levelek borította túraútvonalakon. Az egyik legszebb évszak ez, csak meg kell találnunk a szépségét.

level.jpgFotó: hajbakrisz // panoramio.com

Kevély Túrák

A Kevély-hegycsoport Pilisborosjenő és Csobánka között található, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. Legmagasabb csúcsa a Nagy-Kevély 534 m, a Kis-Kevély 481 m, az Ezüst-Kevély pedig 415 m magas. Legkönnyebben Pilisborosjenő felől lehet megközelíteni, a sárga, illetve a piros jelzésen.

Szólj hozzá!

Címkék: ősz kirándulás vízesés Budapest Pilisborosjenő Csobánka Bertényi Miklós Füvészkert Ördögmalom Étterem Kevély


2015.10.05. 16:07 Verbal

Olaszrizling, a bor, amiből mindig kell legyen otthon egy palack

 Az olaszrizling hazánk legnagyobb területen termesztett fehér szőlője. Nem csoda, hogy egyre többen szeretjük, hiszen bora az év 365 napján megállja a helyét: készíthető belőle kiváló könnyű, reduktív tétel és hordós érlelésű, vagy késői szüretelésű nagyágyú.

_dsc2207_8_9adjust.jpg

A fajta szinte valamennyi borvidékünkön megtalálható, neve – kitörve a fröccsbor kategóriából – egyet jelent a mindennapok minőségi italával, amiből mindig kell, hogy legyen otthon egy palack.

Ezt felismerve és elismerve a Winelovers rendezvényszervező csapat október 10-én újra megrendezi Magyarország legnagyobb olaszrizling mustráját, az Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstolót, ahol a fajta sokoldalúságával és valamennyi stílusával megismerkedhet a közönség.

Az Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló szervezői ezúttal is több mint 60 kiállító többféle olaszrizlingjét ígérik a budapesti eseményre.

Sőt! Mivel az olaszrizling visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, általa idén több környező ország, így Ausztria, Horvátország, Szlovénia és Szlovákia borvidékei is bemutatkoznak.  Most bárki összekóstolhatja a Balaton északi partjának, Egerszólát dűlőinek, vagy a Somló-hegy vulkanikus lankáinak olaszrizlingjeit a külföldi vetélytársaikkal!

További információk a hivatalos honlapon. 

Jegyvásárlás ITT lehetséges. 

Szólj hozzá!

Címkék: olaszrizling bor Fesztivál Borfesztivál


2015.10.02. 10:41 Verbal

Légy Te is Farkasokkal Kocogó

Jótékonysági futóversenyt rendeznek a Veresegyházi Medveotthonban, október 4-én, vasárnap, kicsiknek, nagyoknak, és négylábú kedvenceiknek! Ők így készülnek október negyedikére, az állatok világnapjára. A futóversenyre bárki nevezhet, aki szeret mozogni és szereti az állatokat!

Az első rajt 11 órakor lesz, de azok is teljesíthetik a távot, akik később érkeznek az állatparkba.

Egy rövidebb 800m-es (családi futás), és egy hosszabb 3,5 km-es távval készülnek. A családi futás esetében a csoportban kell lennie legalább 1 felnőttnek és 1 gyermeknek, a kitétel az, hogy mindenki érjen be a célba.

Mindenki, aki beér a célba, oklevelet kap! Sőt, a családi futást teljesítők közül az első öt csapat külön ajándékot is kap.

A kutyákkal történő futásnak saját szabályai vannak, például, hogy 12 hónaposnál idősebbnek kell lennie az ebnek, oltáskönyvet el kell vinni a versenyre, és a kullancsvédelemről is gondoskodni kell. A kutyának kell elöl futni a verseny 95%-án, és pórázzal kell legyen megkötve. Egy személy egyszerre egy kutyával futhat, aki több négylábúval érkezik, az természetesen több körben állhat rajthoz.

A nevezési díjak kutyával és anélkül is a következőek:

Távok 800m 3,5km 3,5km 3,5km
Családi Gyerek Ifjúsági Felnőtt
2015.10.04-én a helyszínen reggel 9 órától 1500Ft 1500Ft 2500Ft 3000Ft
Egyedi emblémázott póló +1500Ft +1500Ft +1500Ft +1500Ft

 

A fenti árak tartalmazzák az oklevél, orvosi felügyelet, frissítő és a versenyhez kapcsolódó egyéb programok díját.

veresegyhazafarkasok.jpg

Fotó: medveotthon.hu

A Farkasokkal kocogó bevételét egy új kifutó építésére fordítják, ahová az egyik falka költözik, hogy a látogatók még közelebbről csodálhassák meg ezeket a különleges ragadozókat. Találkozzunk október negyedikén, és fussunk együtt a farkasokért!

Rendezvény időpont: 2015. október 4. (vasárnap)
Futás
11:00-tól 3,5 km (7-14 év)
11:30-tól 3,5 km (15-30 év)
12:00-tól 3,5 km (31 év felett)
12:30-tól Családi futás 800 m
Futás kutyával
13:00-tól 3,5 km (7-14 év)
13:30-tól 3,5 km (15-30 év)
14:00-tól 3,5 km (31 év felett)
Helyszín Medveotthon, Veresegyház, Patak utca 50/a.
Rendező Veresegyházi Medveotthon Intézmény Smaragd Sportegyesület Veresi Futókör
Medveotthon weboldala: ide kattintva érhető el.
Facebook oldala: pedig itt van.

A nevezési díjakról, versenyszabályzatról ITT tájékozódhat részletesen. 

Szólj hozzá!


2015.09.22. 10:46 Verbal

Vissza a természethez! Indul az Erdők Hete...

Nem kevesebb, mint 18 éves múlttal rendelkező eseménysorozat az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdők Hete.

Idén 2015. szeptember 28 - október 4. között lesz lehetőségünk a rendezvény jelmondatának eleget tenni, amely így hangzik: "Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!"

Erre a szervezők országszerte több mint 150 programon biztosítanak lehetőséget, a zalai Csömödértől a Miskolc közeli Csarnyik-völgyig. Változatos helyszíneken vehetünk részt túrákon, amelyek többsége nem csupán erdei kirándulás, de egyben szakvezetéses kalandtúra, több állomáson zajló természetismereti játék vagy épp a faművességet vagy erdőgazdálkodást bemutató foglalkozás. A természetben töltött izgalmas kalandok és azok részletes leírása az Erdők Hete oldalon  elérhető.

 

erdokhete2.jpg

 Fotó: Csikszentmihályi Márton/Ipoly Erdő Zrt.

 

A budapesti és környéki programok közül kiemelnénk a Budakeszi Vadaspark programjait az Erdők Hetéhez kapcsolódóan, a hármashatár-hegyi Telihold erdei élménysétát, valamint ugyanitt a "madártávlat" sétákat. A Budapesthez közeli Katalinpusztai Kirándulóközpont is készül erdei kirándulásokkal, csakúgy mint a visegrádi Erdei Művelődési Ház és a Diósjenői Erdei Szabadidőpark. Dátumok, jelentkezés és programok ezen eseményekhez ITT a Programok 2015 menüpontban.

 

erdokhete.jpg

Szólj hozzá!