Advent Budapest környékén

2012. december 12. 16:47 - itthon|Katko

szentendreadvent_1355319906.JPG_1179x667



Meghitt hangulatban telnek az utolsó munkanapok, fejben már a legtöbben hóembert építenek a gyerkőccel, szánkózni mennek a már nem elsőrandisok vagy az ünnepi menü előtti nagybevásárlást tervezik a háziasszonyok. Olyan időszaka ez az évnek, amikor visszaszámoljuk a napokat az ajándékbontásig, a nagycsalád megjöveteléig vagy a közös karácsonyi forraltborozás időpontjáig. Az ünnep mindig egy misztikus pontja az évnek, ahol az idegesség egy csapásra felerősödik, hogy aztán lassan elmúljon.

Volt már szó arról, hogy milyen fantasztikus karácsonyi vásárokat találhatunk Budapesten (remélem a legtöbbet megnéztétek már), így arra gondoltunk, hogy most szétnézünk egy kicsit Budapest környékén, hogy mi vár minket szilveszter előtt, még 2012-ben. Tehát, aki nem szeretne reszketni a betörőktől, aki már tízszer látta a Beethoven 3-at és kívülről tudja a Grinch szövegét, nekik szól ez a post, tessék kimozdulni!

Gödöllőn idén sem maradhatnak el a pompás Adventi Kastélynapok, ahol a Gödöllői Szimfonikus Zenekar ünnepi hangversenyét hallgathatjuk meg. Természetesen a legkisebbekre is gondolnak a Királyi Kastélyban, így az Alma együttes és a Kalamajka Bábszínház is a meghívottak között szerepel. December 15 és 16 között tehát irány a Gödöllői Királyi Kastély!

Szentendre 2012-ben is, úgy mint minden évben, lenyűgöző szépsége mellett, az advent minden csodáját bemutatja nekünk. A programokról Szentendre hivatalos adventi oldalán olvashattok többet!

Cegléden egészen január 2-ig nem tévedhetünk, hiszen a Szabadság téren található Adventi Karácsonyi Vásár rengeteg programmal várja az odalátogatókat.

December 16-án, vasárnap ünnepli Budaörs a Karácsonyt a Templom téren, ahol Szulák Andrea ünnepi dallamaival, Betlehemes előadással, gyertyagyújtással, állatsimogatóval kézműves foglalkozással és természetesen kifogyhatatlan mennyiségű forralt borral várják az érdeklődőket.

Visegrádon, igazi történelmi környezetben élhetjük át az ünnepeket. A város hivatalos oldalán olvashatunk többet az adventi programokról és a Karácsonyi vásárról!

Vácon pedig december 30-án megrendezésre kerül, a már szinte hagyománynak számító forralt bor főző verseny, amiről több információt Vác Tourinformjának facebook oldalán találtok.

Lassan tényleg jön a Szilveszterrel foglalkozó post, so brace yourself!




Van még ajándék a boltokban. Láttam.

Katko.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr194961574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása