Miért a tenger gyümölcse a polip és milyen a jó Halkupec? - The Bigfish Bisztró, új hal az akváriumban!

2013. március 19. 12:48 - itthon|Katko

bigfish_1363693544.jpg_851x315

 

Elindulsz Budaörs felé, kanyarodsz a Törökbálint utca 23. felé, bedúrsz a Dokk Büfében egy lómakrélát, lelocsolod egy osztrigával, pacsizol Spongya Bobbal, aztán irány vissza a főváros. Így néz ki egy sima szombat reggel, mondjuk Norvégiában, na de, hogy ez simán összejön Magyarországon, ahol a narvál se jár? És összejön, ráadásul úgy, hogy nem lépsz tengeri sünbe, nem fest meg egy tintahal és nem csíp meg a tarisznyarák sem.

A Budaörsi halpiac, önmagában kuriózum, remek és, ami a legfontosabb FRISS alapanyagokat találunk a Fishmongeren, amikből simán összedobunk egy remek vacsit! Mert ugye halat enni kérem, elfelejtettünk egy kicsit. Mindenki nyomja a Júliusz Csirke salátát, a szappanos kecske eledelt, meg az újragondolt, bisztrós kajákat. És a legjobb ezekben, amiket felsoroltam, hogy ezek iszonyatosan jó, minőségi alapanyagokból készülő gasztroélmény darabkái a budapesti étterem-akváriumnak, de hiányzott még valami. Valami, ami kiegészíti a képet, valami, ami feldobja az egyébként is igen csak világétlapot kínáló főváros konyháját. Gyros van, Kum pao csirke van, dürüm van, olasz tészták minden mennyiségben megtalálhatóak, pizzázóból talán a világ legtöbbje itt van Budapesten, és még sorolhatnám. És akkor nagyon okosan jött a gondolat, hogy nem más kell ide, hanem friss Fish and Chips! Ugye?!

Ugyan fenntartásokkal kezelem, hogy a polip is a tenger gyümölcse (nekem nem hasonlít se dinnyére, se almára) de annál nagyobb kedvem lett friss, finom halakat enni. És erre lehetőséget is kapok, nem csak Budaörsön, hanem márciustól Budapest belvárosában is. Igen, a The Bigfish bisztró az Andrássy út 44. szám alatt bontogatja repülőhal szárnyait, hogy a tavasz eljövetelével (ami, ugye kicsit megkésett...) Budapesten is lehessen enni fish and chips-et, osztrigát, tonhal steak-et, friss halas salátákat és szendvicseket például. Akik ebben segítenek nekünk, azok nem mások, mint a "Halkupec", Palotás Péter és a séf, Papp János (ex Budapest Bisztró).

Mélyvízi információk:
Budaörsi Halpiac
Dokk Büfé
The Bigfish

Anno fociban nyomtuk le az angol kollégákat, most jöhet a fish and chips!

 

[Katko]

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr225132272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mitmiért? 2013.04.09. 21:17:40

Egy (2) baj van az Andrássy úti uj bisztroval: szervezetlen a sütés főzés azaz 20 percet vársz a take awayre is, (2) amikor ezt szóvá teszed, a főnök "leugat". Ja, es a fish and chips bandája elégett a krumpli meg olajos. Elvitelhez nincs evőeszkoz. Ajánlom : NEM

mitmiért? 2013.04.09. 21:19:07

Nem tudom van- e tulajdonosi átfedés de ugyanezt a szarok a vendégre felsőbbrendűségét tapasztaltam a budaörsi hal piacon is az egyik fonoktől. Bocs. Ez van
süti beállítások módosítása