Hétvége a Dunakanyarban - Negyedik rész

2013. november 11. 12:44 - itthon|Katko

Történetünk befejező részében Vácra érkezünk, a Dunakanyar sokadik rejtett kincséhez, ahol olyan kulturális kalandban lehet részünk, amilyenre nem is gondolnánk. Gombóc Artúrt, Szabó Vladimirt vagy Sajdik Ferencet mindenki ismeri, de vajon mi lehet a közös kapcsolódási pontjuk Váccal?

VacSajdik_1.JPG

Vácott, az ország legszebb barokk terén megnyílt a Sajdik Ferenc  páratlan életművét bemutató múzeumi gyűjtemény. Sajdik mesevárosa, girbe-gurba házai, hósapkás, piros tetős, hagymakupolás saroktornyai felidézik azokat a kultúrtörténeti emlékeket, melyeket jókat nevetve, szórakoztatva ismerhetünk meg. A képeken tetten érhető a Pom-Pom mesék világa, Gombóc Artúr kalandjai és a nagy Ho-ho-horgász váci adaptációja. A képekhez kapcsolódó történetek még színesebbé, gazdagabbá teszik az élményt.

VacModernmuveszeti_1.JPG

A Modern Művészeti Gyűjtemény Vác Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával jött létre, és mint a neve is utal tartalmára a XXI. Század modern stílusába enged betekintést. A mai magyar modern képzőművészet legjelentősebb képviselőinek reprezentatív anyaga van egy-egy falon csoportosítva és összegyűjtve, ahol megismerkedhetünk Matuska Szilveszter, Szabó Vladimir vagy éppen Scholz Erik munkásságával. Szabó Vladimir páratlan kézügyessége, olajképeinek bájos szereplői különlegessé teszik a gyűjteményt. Rendkívüli rajzkészsége miatt az ország legjobb rajzolójának járó elismerés övezte.

VacMuvesztvaros.JPGTovábbra is kíváncsian várjuk kommentekben, hogy ki tudja: hol készült a kép? 

Összefoglalva a Hétvégét a Dunakanyarban, összesen 3 teljes napra volt ahhoz szükségem, hogy a Duna mindkét partját bejárva megismerkedjek ezzel a csodálatos tájjal. Első napomon Szentendrétől egészen Visegrádig jutottam, ahol megismerkedtem történelmünkkel, részt vettem egy lovagi tornán és még segwayre is szálltam, hogy meghódíthassam a Salamon-tornyot. Második napomon Esztergom városát másztam meg, egészen száz méteres magasságig, majd a Börzsöny elbűvölő részleteit kutattam fel, ahol kisvasutak, lekvárok és turista jelzések kísértek utamon. A harmadik napomon pedig megérkeztem Vácra, ahol a mindenki által ismert klasszikusokon kívül felfedeztem Sajdik világát, a Modern Művészeti Gyűjteményt vagy a Curia Borgyűjteménytárat

Én ezzel a képpel búcsúznék, és javaslom mindenkinek, hogy akár a hétvége leírása alapján, akár saját ötletekkel felvértezve keressen egy ideális hétvégét és utazzon el a Dunakanyarba, garantálom, hogy nem fog csalódást okozni!

Még több infó itt: www.itthon.hu

További emlékezetes élményhadjáratot!

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr695626638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása