A szabadulás művészete

2014. február 27. 14:47 - Verbal

Volt egyszer egy ember, aki már sokféle programot kipróbált, sokféle módon igyekezett jól érezni magát, de vágyott valami újra, valami olyan élményre, amit nem csak néz (arra ott a mozi, színház, kiállítás), de a történéseket is maga irányítja. Ez az ember ezért egyszer beszabadult egy szabadulószobába.

Szabadulószoba. Ismerősen cseng, de biztosan nem tudnánk leírni, hogy mi ez és mi végre jött létre. Pedig nagyon sok ilyen hely nyílt az utóbbi időben, a hazai és nemzetközi sajtó is beszámolt arról, hogy Budapest lett a szabadulószobák mekkája. A több tucatnyi ilyen "objektum" nagyobbik része nem arról szól, hogy félelmet keltsen vagy nyomasztó hangulatot teremtve ösztökéljen a kijutásra, hanem arról, hogy az adrenalinszintet egy kicsit megemelve gondolkodásra és cselekvésre késztesse az erre befizetőket.

TF.JPG

Eligazítás

Ugyan lehet párban vagy akár magányos farkasoknak egyedül is elbíbelődni a kijutással, de az ideális létszám 5-6 fő, ennyi ember már elég nagy eséllyel rendelkezik a megfelelő arányú józan paraszti ész / logika / találékonyság / tapizzuk végig, hátha történik valami kombinációval, ami a kijutást eredményezi végül. Befizettünk hát mi is egy ilyen helyre, mégpedig a nemrég nyílt Trap Factory szabadulós játékára. Már az idejutás is egy kisebb fajta kaland: a Csepel Művekben található régi gyárépületbe próbáljunk meg GPS nélkül odakeveredni, a legjobb ha egy kicsit el is tévelyedünk az utcának aligha nevezhető sikátorokban, nagyon jó, időutazásos hangulata van. A helyszín lokalizálását követően jöhet egy rövid eligazítás, folyó ügyek intézése (egy óráig benn leszünk, érdemes hát így készülni), majd egy walkie-talkie a kézbe, ajtó bezár a hátunk mögött. 

Nagyjából pont egy óra telik el, ajtó kinyílik (azaz kinyitjuk mi), csapat mosolyogva kilép. Hogy a kettő között mi történt? Jó kis csapatmunka, fejvakarások, nevetések és hátveregetés, amikor valaki valamire rájön. Ezért jó dolog az ilyen szabadulós játék: teljesen ki kell szakadni a mindennapi gondolatokból és átlényegülni MacGyverré. Minden megoldható, segítség egy kevés van, és walkie-talkie-n keresztül bármikor kérhető. A többit pedig lesz alkalmunk a helyszínen kifundálni... 

További információk: trapfactory.hu 

 

TF2_1.JPG

"Serbakov tábornok segélyhívása"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr945835244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása