Földi Kincsek Vására

2016. október 17. 15:34 - Bezselics Ildikó

 Végre fesztivált rendeztek a Börzsöny egyik kincse, a bőséges szilvatermés tiszteletére!

20160910_122404.jpg

A kis, induló fesztiválok nem hasonlíthatók össze a népszerű, nagy létszámú rendezvényekkel: értékük és bájuk pontosan közösségformáló erejükből fakad.

A Letkésen megrendezett Szilvafesztre nemcsak azért látogattam el, mert nagy küldetéstudattal látogatom a lakókörnyezetemben születő új kezdeményezéseket: kíváncsi voltam, egy kis faluban hogyan sikerül megszervezni egy hagyományteremtő programot.

A program promóciójára a FB-on bukkantam rá, de a helyszínen is rendben volt a forgalomterelés, a regisztráció, a fogadósátor – sőt még egy gyerekmegőrző is helyet kapott a programhelyszín közvetlen közelében. A rendezők szörpökkel kínálták az érkezőket, és igény szerint eszközöket is biztosítottak a nevezőknek a lekvárfőzéshez.

Sajnos szilvát nem lehetett vásárolni, de a helyszínen készült termékeket hazavihettük. A kedvencem a csokoládés, aszalt és friss szilvából készült desszertgolyó lett, de a fánkoknak sem tudtam ellenállni friss, meleg szilvalekvárral...

Persze a szervezők bográcsában nemcsak lekvár, hanem gulyás is készült, így délre szépen megteltek a padok, mert a faluból sokan ebédre érkeztek.Az evés-ivás mellett műsort adtak a helyi hagyományőrző egyesületek is, így nem maradt szórakozás nélkül a jóllakott közönség.

Őszintén örülök, hogy valami útnak indult Letkésen – remélem, jövőre több nevező jelentkezik az ételfőző versenyre, és a receptek is változatosabbak lesznek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr7611815961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása