Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.
A fenti hitvallással indult útjára néhány éve a HelloHal nevű kezdeményezés, mely kimagasló munkát végez azóta is a magyar halmarketing területén. Horváth Szabolcs halhentes először egy blogot indított HelloHal néven, majd egy kecskeméti és egy tiszaörvényi halbisztró után nemrégiben Budapesten, a Ráday utcában is megnyitotta haléttermét, melynek kínálata valóban új szintre emeli a magyar hal felhasználási repertoárját: készül itt harcsaszusi, harcsagyros, fish&chips, pontychips, de kolbász busából vagy halbrassói is.
Megmutta hát, hogy van élet a hekken túl és a halászlén innen. A magyar édesvízi hal nem feltétlenül pocsolyaszagú, iszapízű, szálkás, drága – sorolhatnám, milyen kifogások merülnek fel honfitársainkban a halfogyasztás említésére.
A hal egészséges, finom, és egyáltalán nem kell csillagászati összegeket fizetni: az árak 1500-2500 között mozognak. Egy próbát mindenképpen megér!