Sárkányfesztivál Zebegényben

2016. október 17. 18:14 - Bezselics Ildikó

 Szeptemberben Zebegény művészfaluból fesztiválfaluvá avanzsál: ezek egyike a Sárkányfesztivál, amely kétségtelenül a legnagyobb felbolydulást okozza a falu életében.

20160918_140615.jpg 

Korábban előfordult, hogy egyszerre került megrendezésre a Tökfesztivállal – ezt a hibát szerencsére már nem követik el a szervezők, így egymás után két hétvégén is érdemes Zebegénybe látogatni.

A fesztivál igazi örömünnep: hatodszor szálltuk meg a Sárkánydombot, és egy civil szerveződés részéről ez nem kis teljesítmény. Sokat fejlődtek az évek alatt – van például Sárkánybusz, azaz céljárat a dombtetőre, így nem autók lepik el, hanem sárkányeregetők, és az ott lakók nyugalmát sem borítja fel az esemény (teljesen).

Első körülnézés után a következő benyomásom támadt: ez a lelkes gyerekek, fáradt apukák és izgatott kutyák napja. Aztán felfedeztem a szalmabálákon, plédeken heverésző anyukákat is, és megvilágosodtam: ez az a hely, ahol a Jóisten két napra igazságot tett!

 

Az első nap hazakergetett az eső, így második nekifutásra tudtam csak égbe küldeni a sárkányomat – visszajáró vendégeknek van ilyen. Akinek nincs, vehet vagy készíthet magának itt a helyszínen.

 

Amíg a szülők kifújják magukat, gyerekkoncertek, színházi előadások kötik le a kicsik figyelmét. Gasztronómiai szempontból is fejlődik a rendezvény, hogy egészen pontosak legyünk: már van étel a dombon! Kezdetben nem volt, tavaly volt fagyi és még egy helyi kitelepülés harapnivalókkal. Az idén már egész komoly fesztiválhangulat alakult ki a rét oldalában – értem ezalatt, hogy volt kürtőskalács, töki pompos, és még néhány vállalkozó szellemű étkezde, akiket a fesztiválok többségén megtalálunk.

 

Aki kíváncsi a fesztivál történetére, ITT elolvashatja. Jó hír, hogy a rendezvény ingyenes, és a szervezők szándéka szerint az is marad. Jövőre, veletek, ugyanitt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr3711816371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása