Koccintsunk! Oktoberfest Budapesten!

2013. október 07. 13:04 - itthon|Katko

Lajos Király és Teréz Hercegnő kiguvadt szemekkel nézi, hogy mi folyik azon a szent helyen, ahol ők még anno a görögök mintájára olimpiaszerű játékokat szerettek volna tartani, pusztán egy kis lagzi okán.

- Hát sör folyik kegyelmességem, mi más folyhatna?

Eközben bajor népviseletben isszák vidám olasz urak és hölgyek a német serfőző mesterek csak erre az alkalomra készített remekeit, miközben angolul énekelnek svéd dalokat.

- De hát csak München lakosai voltak meghívva!

- Kegyelmességem, napjainkban városunk a világ leghíresebb rendezvényének házigazdája. Legyen büszke, hiszen megannyi királyságból, a világ minden pontjáról, felfedezetlen helyekről is idezarándokolnak, a művelt italkedvelők, hogy részt vegyenek az Oktoberfesten!

A Bavaria előtt lassan kialakul az 1860 München és a Bayern szurkolók vitája a Paulaner és a Hacker-Pschorr közötti ízvilágbeli különbségekről. A legtöbben persze nem értenek egy szót sem ebből, de vidáman ízlelgetik a "bier" szócskát, és már alig várják, hogy 6 millió barátjukkal együtt betérhessenek a felnőtt Díznilendbe.

oktoberfeszt1.jpgHölgy: 10 korsó 2 kézben - Úr: Percenként 5000 dobbanás egy szívben
(fotó: http://kereso.travelangels.hu/)


És igen. A kérdés jogos. Hogy jön össze Budapest és az Oktoberfest? Elkezdhetnénk a történelemben kutakodni, megpróbálhatnánk összeesküvés elméleteket gyártani vagy éppen kitalálhatnánk történeteket, miszerint (úgy, mint ahogy minden más is), az Oktoberfest magyar találmány. Olyan mint a Rubik-kocka, csak meglehet inni a végterméket. Szinte ugyanarról beszélünk. Ugye? Igen...

Na de most mégis egy egyszerűbb megoldásra hívnám fel a figyelmet, miszerint Budapesten is megrendezésre kerül a népszerű sörünnep egyik kistestvére, egészen pontosan így:

oktoberfeszt3.jpg

De természetesen a Kopaszi Gáton nem csak hazai és nemzetközi söröket kóstolhatunk, hanem kultúra főutcáját, kézműves piacot, pálinka teraszt és világkonyhát is. Aki kóstolt már pálinka teraszt, azt tudja, hogy kihagyhatatlan élmény! De a viccet félre téve, igazi gasztronómiai kavalkád vár azokra a szerencsésekre, akik kilátogatnak most hétvégén (október 11-13.) a helyszínre és magukkal viszik ízlelőbimbóikat is! Természetesen javasoljuk a dolgos hölgyeknek, hogy engedélyezzenek maguknak a hétvégéi főzés alól felmentést, és látogassanak ki az Oktoberfestre, ahol férjeik sokszorosan hálálják majd meg Önöknek, hogy divatbemutató helyett sörmustrára viszik el Őket!

oktoberfeszt2.jpg"Ne aggódj Kedvesem, a sört nem égetted oda!"


Mindig mondtam, hogy aki szeretné látni Európa lényegét, és csak 1 napja van, akkor Budapestre kell jönnie, hiszen itt minden megtalálható. Mostantól München is!

Több információ a rendezvényről: Oktoberfest Budapest Hivatalos Oldal

Jó korcsolyázást!

[Katko]

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr615544780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reqcka 2013.10.08. 11:32:03

Az Erzsébet téren pedig a MOL étolajgyűjtő versenyének nyeremény utcabálja lesz 12-én.
Délután kulináris programok, este koncertek: redir.ec/balazutcan

itthon|Katko 2013.10.08. 11:35:38

@reqcka: Éljen az olaj, várjuk a bulit! :)
süti beállítások módosítása