2013. december 03. 17:18 - A.g.o.r.a.

A nagy sikerre való tekintettel „Vincent van Gogh Álmai” című kiállítás három héttel tovább várja látogatóit. A VAM Design Center kiállítása november végén zárta volna kapuit, ám a közönségsikernek köszönhetően további három hétig nyitva tart, s csak Karácsony előtt, 2013. december 22-én búcsúzik a közönségtől.

dec22_meghosszabbit_1240px.jpg

A művész álmai leghíresebb festményein és életrajzi érdekességein keresztül tárulnak a látogatók elé, többek között a művész saját öccséhez, Theo – hoz írt levelei alapján. A kiállítás május végén érkezett az amszterdami Beurs van Berlage falai közül Budapestre. Különlegessége, hogy több mint 200 digitálisan felújított képet számlál, és a színpompás alkotások egy része - például a Mandulavirágzás vagy a Hollók a gabonaföldek felett3D-ben is megtekinthetőek. Érdekes ötlet például a Napraforgó-sorozat egyes darabjait egymásba illesztve bemutató animáció, ezeknek köszönhetően újra felfedezhetővé vállnak Vincent van Gogh művei, új terek nyílnak meg, új rétegek és részletek elevenednek meg. A kiállítás látogatói speciális 3D-s szemüvegek segítségével élvezhetik ezeket a lenyűgöző animációkat.

A technikának köszönhetően láthatóvá válik a posztimpresszionista művész játéka a fényekkel és perspektívával - miközben a képek összes apró részlete elénk tárul.

Van Gogh műveit – többek között „Önarckép”, „Aratás Provance-ban”, „Csendélet almákkal”, „Regényt olvasó nő” vagy a „Magvető” című alkotásait időrendben és teljes életnagyságban láthatják a kedves látogatók. Az évtizedek alatt ezek a képek szétszóródtak, megsérültek, eltűntek, ezzel az új digitális technikával azonban Van Gogh álma valóra vált. Ennyi művét még soha nem lehetett egy helyen megtekinteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr965673733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása