B.P. foglyai, avagy szabadulás a víztoronyból

2013. július 29. 08:45 - itthon|Katko


"1936. április 17-én fényes nappal egy megnyerő modorú, ismeretlen férfiú aljas módszerrel egy húszezer pengős briliánsbrosst lopott el Neubauer Emil váci utcai ékszerboltjából. A rendőrségi nyomozás a bűnesetet egyértelműen összefüggésbe hozta több más posta- és ékszerrablással, melyek az utóbbi években borzolták a fővárosiak kedélyét. A kirabolt üzletben található bizonyítékok és a tanúk vallomása alapján a nyomozók Bajnóczy Pongrác rovott múltú nemzetközi kalandort gyanúsítják, aki azonban idejében elszökött az igazságszolgáltatás elől. Az erőltetett nyomozati munka és egy nemrégiben előkerült szemtanú elbeszélésének köszönhetően az elmúlt hetekben mégis komoly előrelépés történt: sikerült B.P. nyomára bukkanni, aki azonban több ízben is kicsúszott a rendőrök kezei közül…


A rendőrség ezúton kéri a lakosság hathatós segítségét a szóban forgó egyén elfogásában, akit utoljára a margitszigeti Víztorony környékén láttak felbukkanni. Egyúttal a rendőrfőkapitány felhívja mindenki figyelmét, hogy a veszélyes bűnözőt megközelíteni csak kellő óvatossággal és furmánnyal szabad."


Wendriner Aladár, artista és ragadozó - oroszlán. Wendriner Piroska, sakál és balerina - hat és fél éves. Wendriner Tódor Emánuel, királytigris és fejszámoló. Wendriner Hermann, kőszáli sas. Bajnóczy Pongrác, rovott múltú nemzetközi kalandor - puhatestű. Érezzük ugye, hogy valaki kilóg a méltán híres és olykor rejtőző Wendriner családból... Nos, Bajnóczy urat a mai napig nem sikerült előkeríteni, álcája pedáns, lépteit gyakoroló macskák sem hallják, szeme, mint a halé, szaglását pedig csak mézet kereső éhes medvéével lehet összehasonlítani. 1936-ot írunk, berlini zavargások miatt figyeli egy egész világ, ahogy magyarok különböző érmeket rabolnak el Német honból. Kihasználva az Olimpia és a Magyar Grand Prix (győztes: Tazio Nuvolari (Alfa Romeo)) figyelem elvonó hatását, B. Pongrác bűncselekményt követ el. A rendőrség nyomoz, de ha maga Columbo érkezne Rex felügyelővel, akkor sem tudnák megmondani, hogy mi történt...

kalendarium_margitszigeti_viztorony2.jpg
Az ImagineBudapest és a Noppa Design csapata idén nyáron a főváros egyik ikonikus épületébe, a Margitszigeti Víztoronyba hívja az önjelölt nyomozókat. Azok, akik szeretnének egy rövid órára kikapcsolódni a mából, egy lebilincselően izgalmas logikai játékban vehetnek részt, amelyben az első pillantásra kézenfekvő történet váratlan fordulatot vesz. Egy óra alatt kiderül, hogy bár eddig épp ellenkezőleg nézett ki, most mégis Budapest fogságába estek a játékosok, és csak éles logikával, közös gondolkodással, együttműködéssel és ötlettel járhatnak túl a híres-hírhedt szélhámos eszén.

1-es számú bizonyíték (hogy több információnk legyen)

2-es számú bizonyíték (hogy még több információnk legyen)

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr565431545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása