Libamájat mindenkinek!

2013. augusztus 30. 11:57 - itthon|Katko

V. Libamáj Fesztivál - Mert a szeptembert szeretjük! Nagyon!

Eljött a szeptember. Na jó tudom, még van egy pár nap az augusztusból, a nyaralók kedvenc hónapjából, de akkor is itt kopogtat az ősz az ablakunkon. De még maradjunk a nyárnál egy rövid ideig. Ilyenkor kitakarítjuk a balatoni nyaralót, előkerül a tavaly elhagyott nagymama, kis pöttyös katicás labda, elrejtett rekesz sör és természetesen az 1980-as évekből maradt krokodil matrac is. Fűnyírók berregnek, fröccsök készülnek művészi módon, a nyár slágere az a ciccenő kis hang, amit a sörünk ad és ne feledkezzünk meg a rengeteg élményről sem, amiket hangosan mesélünk majd egymásnak miután visszatértünk a nyaralásból. Mert, hogy mint mindennek ennek a nyárnak is vége lett, de minket ez örömmel tölt el. Fehérről át lehet állni a vörösre (én a borról beszélek...), jöhetnek baráti vacsorák, ahol úgyis leöntöd csuklóból egy kadarkával az új perzsaszőnyeget, de ezt mivel tudod előre, már nem is zavar. És hogy miről írok itt sorokon keresztül. Nos, talán arról, hogy ne csüggedj jó barát, azért mert vége a nyárnak még nem maradsz fesztivál, bor és jó hangulat nélkül. A magyarra egyébként is jellemző, hogy bárhol, bármilyen körülmények között jól tudja érezni magát, csak talán manapság ezt kevesebbet gyakoroljuk. És most pedig következzen a szeptember, hölgyeim és uraim, nézzük, hogy miért lesz ez a hónap, az új kedvencünk!

libamaj-terrine-w.jpg

A kép egyelőre illusztráció, de Pavlov kutyájára valószínűleg perceket vertél rá kedves olvasó, hiszen már most nagyon nehezen türtőzteted a kanaladat. Azért azt, mert Hofi is megmondta, hogy a villa az pazarol. Viselkedj, kérlek! Lesz itt libamáj, kacsamell, káposzta, és olyan dolgok is, amiket még soha nem próbáltál ki. Nem fogsz úgy járni, mint az egyszeri ember Ázsiában, hogy nem mert szedni semmilyen finom ételből, mert mindegyik kacsintott. Itt maximum a csinos felszolgáló lány kacsint majd a fröccs felett. Vagy a jóképű felszolgáló fiú, ahogy mangó chutney-t varázsol a libamáj és a forró kalács mellé. Igen, itt van az ősz, itt van szeptember, itt az ideje libamájat enni!

Szeretlek Magyarorszag color background.jpg

Igen, okostelefon elővesz, dátum beír (okostelefon hiányában okosfeleség / okosférj is használható). Ne zavarjon meg a "Libamáj Fesztivál" jelző sem, hiszen nem egy újabb fiatalos, "ottalvós" zenei forgatag kerül elő, hanem egy igazi gasztrokaland veszi kezdetét, ahol a híres magyar ízek bemutatják 2013-as őszi-téli kollekciójukat. De ugye nem felejtetted el, hogy lesz még Borfesztivál, Szeptemberfeszt, Pezsgőfesztivál, Nemzeti Vágta, OMÉK, Etyeki Piknik, Édes Napok és igen, ha nagyon ügyesek leszünk, akkor még a Nyugat is haza talál!

Összefoglalva (írhattam volna ennyit is...)

V. Libamájfesztivál
Budapest, Erzsébet tér
2013. szeptember 6-8.

A napi belépő, kupon formájában, 5000 Ft feletti vásárlás esetén, 20%-os kedvezményt biztosít a Kézműves Magyar Ízek Márkaboltjában (Budapest, III. Ker, Szőlőkert u. 4/b), valamint a Cívis Delikát üzletben (Fórum üzletház, Debrecen 4029, Csapó utca 30.) 2013. december 31-ig.


www.libamajfesztival.hu

Éljen soká a szeptember!

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr645484631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása