Friss és ropogós. Már a hír, ami ma, néhány órája jelent meg és persze az érintettek öröme is. Megszületett ugyanis az ország harmadik Michelin-csillagos étterme, ami nem más, mint a Bazilikánál található Borkonyha! Aki nincs nagyon otthon a gasztronómia vagy a turizmus világában, annak idézném fel miről is van szó. A Michelin-csillag minden étterem és séf áhított vágya, a legmagasztosabb elismerés, amit el lehet képzelni. Jelenleg csak a Costes és az Onyx éttermek rendelkeznek egy-egy csillaggal Magyarországon. Legfeljebb három csillagot érhet el egy étterem, de azok aztán olyanok, hogy már csak egy ottani kulináris élmény miatt repülőre ülnek egyesek...
FRISS! Interjúnk Horváth Tamással, az étterem egyik tulajdonosával
Ez az elismerés túlmutat a sznobérián, valóban értékmérő (nem feltétlenül kapja meg azt minden évben az adott étterem) és Magyarország turisztikai vonzerejére is igen komoly hatással van.
Nézzük hát meg ennek örömére Sárközi Ákos séf reakcióját a bejelentésre.
Gratulálunk az elismeréshez!