Szekszárd Budapestre látogat

2014. május 23. 11:05 - Verbal

Már ami a borokat és borászokat illeti... Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy május végén a szekszárdi borászok kóstolóra invitálják a borszerető közönséget Budapesten.

A nyolcéves rendezvény ugyan a régi, mégis új névvel jelentkezik május 23-án a Corinthia Hotel Budapestben: Szekszárdi – kulcs a szívedhez. A nemzetközi bortrendeknek megfelelően itthon is hódítanak a könnyen fogyasztható, gyümölcsös borok - a megjelenő borászatok is ennek megfelelően készülnek. A szekszárdi borvidékre markánsan jellemző fajtákkal találkozhatunk elsősorban: kadarkával, kékfrankossal és persze szekszárdi bikavérrel, amelyek közös jellemzője, hogy gondos elkészítés esetén már fiatalon is jól fogyaszthatóak, míg a minőségi tételek meghálálják a hosszabb érlelést is.

Szekszárd.jpg

Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus a szekszárdi borok kapcsán így nyilatkozik: „Szoktuk mondani, hogy az angyalok az Úr dicsőségére Bachot játszanak, de a saját örömükre biztosan Mozartot. Valahogy így vagyunk a szekszárdi borokkal is. Lehet, hogy más borvidék vörös szépségeire több pontot adunk, de legelőször általában a szekszárdi palackok ürülnek ki. S akad-e valaki, aki Mozart zsenialitását megkérdőjelezhetné? Ez vonatkozik a fiatalos kadarkákra és kékfrankosokra éppúgy, mint számos komolyabbnak mondott, de feltétlenül hosszabb kort dicsőségben megélt tételekre is. Ma már lehet beszélni az Iván-völgy, a Baranya-völgy, a Porkoláb-völgy, a Szeleshát vagy a Görögszó karakteréről. Tanuljuk a szekszárdi dűlőket, és bízunk benne, hogy a termelők legalább olyan komolyan veszik ezt a játékot, mint a fogyasztók.”

Találkozzunk hát ma 17:00-21:00 között a Corinthia Hotel Budapestben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr606195290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása