A Fagylalt Éjszakája 2015

2015. augusztus 12. 11:59 - Verbal

Újra megrendezésre kerül a fagylaltok éjszakája, melynek alkalmából számtalan helyen lesz fél áron a fagyi. Budapesti cukrászdák közül eddig összesen 53, a fővároson kívül pedig még 112 csatlakozott az eseményhez, amely 2015-ben is rengeteg kedvezménnyel vár!

2015. augusztus 14-én (péntek) ismét megrendezésre kerül a fagylalt napja kistestvére, "A Fagylalt Éjszakája". Az előző évekhez hasonlóan, a csatlakozó cukrászdák, fagylaltozók a záróra után, éjfélig FÉLÁRON kínálják gombócaikat! Ez persze helyszínenként változik, találtunk olyat is, aki például egész nap féláron adja gombócait. A következő sorokban ajánlunk pár helyet, ahová érdemes ellátogatni ezen az éjszakán: a lista nem teljes, a cikk végén lehet megtalálni a résztvevő cukrászdák nevét és címét.

11760300_675732745905084_9095238846307532149_n.jpg


Budapesten az egyik legjobb hely, ha fagyira vágysz, a Dr. Gelato. Ez egy reprezentatív, frekventált fagyizó a Móricz Zsigmond körtérhez közel, ahol lehet kapni glutén-, és laktózmentes desszerteket is. Az a típusú hely, ahol egyes ízek elképesztően finomak, és úgy általában nagyon ínycsiklandó mindegyik ízvilág (Ha épp lehet kapni, mindenképpen próbáljátok ki a cukormentes áfonya, csokis keksz, almás rétes ízeket!). Nagyon sok cukrászdában kaphatunk Dr. Gelato desszerteket, mivel sok helyre szállítanak fagylaltjaikból. Krémes és vizes gyümölcsös ízek is helyet kapnak a választékban. Pultjukban mindig találni cukor-, és laktózmentes fagyikat, sőt szójatejes változat is van, amelyből krémes verziókat is csinálnak, a tejérzékenyek legnagyobb örömére.

A Farfalla Fagyizó egyszerre 5 üzletében várja kedves vendégeit Budapesten a Lövőház utcában, valamint Gödöllőn, Isaszegen, Aszódon és Dunakeszin. Gödöllőn, az autóbusz-pályaudvar melletti pavilonsoron a Fagylalt Éjszakáján zárás után féláron kaphatóak a fagylaltkülönlegességek. De nem viccelnek, a különlegességek azok bizony különlegességek! Így a chilis fahéj, a kapros túróslepény, Mozart csoki, ibolya és a 26 éves recept alapján készülő túró fagyi is mindennapos náluk a választékban. Ugyanúgy, mint a friss sárgabarack, hűsítő citrom, szilvás gombóc, zserbó és az örök kedvenc: étcsokoládé fehér csokival. Így meleg szívvel ajánljuk az extravagáns és az egyszerű ízek kedvelőinek is!

10561649_1477971132441760_2901589153774910358_n.jpgFotó: Farfalla Gödöllő (Facebook)

Méltán híres helyszín is csatlakozott az eseményhez; a váci Desszert Szalon, mely Mihályi Lászlóé, az egyetlen magyar cukrászmesteré, akit meghívtak a lyoni cukrász-világbajnokság döntőjébe. Egy ambíciózus kézműves cukrászról van szó, akit elrettentett a korábbi évtizedek élelmiszeripari gyakorlata, és megfogadta, hogy ő nem követi az iskolákban tanított eljárást, hanem kialakít egy újat. Egy nehezebbet, amit aztán mások is használhatnak, ha akarnak. Itthoni, Vác főterén nyílt cukrászdájában napról napra megízlelhetjük a tökéletesség fogalmát egy falat édességben. Az „Egy Nap a Városban” blog írója így fogalmazott; „…a sütemények félelmetesen jók, minden falatnál elmorzsolsz egy könnyet, tényleg...” Vajon milyen lehet akkor a fagyi?

1005090_586828724673094_2012945653_n.jpgFotó: Desszert Szalon (Facebook) – Kavics sütemény

A Szentendrén található SzilVanilla cukrászdában a paleo hívei is megtalálják hűsítő desszertjüket. Ráadásul ez az egyik olyan cukrászda, amely vállalta, hogy már reggel 8-tól féláron árulja a fagyit. Majoros Évi, a SzilVanilla vezetője odafigyel a tojás-, liszt-, és gluténmentes étkezésre is, így az ételérzékeny emberek is megtalálnak itt mindenféle édességet, amire vágynak. Fagylaltjaiknál ügyelnek arra, hogy a lehető legkevesebb adalékanyagot használják, így például a gyümölcsfagyinál nagyon magas legyen a gyümölcstartalom, szükség esetén pedig édesítőszerrel édesítenek. Nem csak fagyiból és sütiből lehet találni itt „mindentől mentes” desszertet, hanem a kávék között is megtalálják az ételallergiával küzdők, amit szeretnének: példának okáért tejcukor helyett kókusztejes kávékülönlegességeket is kínál, illetve a tudatos étkezésre figyelők választhatnak biokávét.
Reméljük, hogy kedvet kaptak egy kiadós péntek esti fagyizáshoz!

 A lista folyamatosan bővül, az aktuális résztvevőlistát IDE kattintva lehet elérni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr797700808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása