A világ legkreatívabb városai között Budapest

2015. december 15. 10:38 - Tencsi

Az UNESCO a „Design Városa” címet adományozta Budapestnek. A kitüntetéssel a magyar főváros bekerült a Kreatív Városok Hálózatába, Melbourne, Shanghai, Berlin és más nagyvárosok mellé.

A Kreatív Városok Hálózatának az a célja, hogy a fenntartható, mégis fantáziadús városfejlődést segítse. A városok különböző kategóriákban adhatnak be pályázatokat: díjazzák a népi és kézműves termékeket, a kreatív médiahasználatot és a gasztronómiát is például.

photo_1.jpg

Forrás: Designterminal.hu

A budapesti pályázatot a Design Terminál készítette. Böszörményi-Nagy Gergely, a Terminál vezetője az MTI-nek azt mondta: „Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként.”

Kreativitásból a Design Terminálnál eddig sem volt hiány. A Hello Wood-dal, Budapest Önkormányzatával és sok másszervezettel együttműködésben a Terminál idén is felállította például a világhírű tüzelő-karácsonyfát az Erzsébet Téren. A fa ma adománypontként működik: egyszerre díszít, és jelképezi az egymással való törődés fontosságát.

Ma adtuk át a 16 méter magas, 40 tonna tüzifából épült karácsonyi installációnkat az Erzsébet téren, az Adományfát. A...

Szerző: Hello Wood2015. december 8.

A Design terminál nevéhez fűződik a 2015 nyarán először megrendezett Brain Lab Budapest is. A Három napos, hagyományteremtő fesztiválon a kreatív szakma legjobbjai, városfejlesztők, kutatók, szociológus szakemberek fogtak össze, hogy az új technikát és a városokat harmóniába hozzák egymással.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr148173830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása