Otthon főzni, úgy, hogy nem vagy otthon... Lakásétterem.

2013. február 04. 12:30 - itthon|Katko

lakasetterem_1359977296.JPG_783x590

(kép: Villa Esca lakásétterem - januári rendezvény - www.villaesca.hu)

 

Lakásétterem. Napjainkban teljesen normális, hogy van lakásétterem. Régen ezt úgy hívták, hogy ebédlő meg konyha, és a szomszéd jött át pörköltet enni és fröccsözni, maximum még utána volt egy tök húsza valakinek. Aztán jöttek a konyhastúdiók, a real time főzőműsorok és a hasonlók. Ismerjük, amikor Jamie Oliver kiveszi azt a gombát, amit még életünkben nem, hogy nem kóstoltunk, de addig a percig azt hittük, hogy az egy állat? És ebből kellene palacsintát csinálni úgy, hogy a mártás neki már kész van, mert mi ugye befejeztük a híradót és a sorozatot, és későn kapcsoltunk át. Ezek után megküzdünk a ténnyel, hogy ma este is gourmet vajas kenyér lesz citromos teával, mert úgy haragszunk a mesterszakácsra, hogy egy húst sincs kedvünk bepanírozni.

 

Ha vágtad már neki a Nigellának a habverőt, akkor örömmel értesítünk, hogy van megoldás arra, hogy Te is profi szakács legyél. Igen, rengeteg gyakorlás. De kezdésnek például érdemes elmenni egy lakásétterembe, ahol hasznos tippeket kaphatunk, és ott készítik az orrunk előtt a finomságokat, így láthatjuk, hogy a tojást nem fúróval törik, a répát nem vonalzóval vágják "julienne"-re és megtudhatjuk, hogy a szuvidolásnak sokkal több köze van Kürti Miklóshoz, mint Hajas Lászlóhoz.

 

Néhány tipp, hogy merre érdemes Budapesten elindulni, hogy lakáséttermet találjunk:

 

Villa Esca, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 48/A.

Capriccio, Budapest VI. ker. Lendvay u. 25. II. emelet 1.

Angyalosy, 2040 Budaörs, Budafoki utca


Természetesen nem csak főzni tanulni lehet, hanem enni is. Ha a barátaiddal nem akartok hangos helyre menni, adott esetben céges team building-et terveztek akkor tökéletes választás egy lakásétterem!

Jó étvágyat!

 

[Katko]

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr985062080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása