VII. Pilisi Klastrom Fesztivál

2013. augusztus 07. 11:39 - Bíróné Fodor Anna

94 I  világháborús huszárok (2).jpg

A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a határában fekvő ciszterci kolostor romjai mellett található Klastrom-kertben már hetedik éve zajlik egy hagyományokra épülő, sokszínű kis fesztivál, melyen idén a Pilis csúcsdöntésre is készülhetünk.

Pilisszentkereszten augusztus 17-én vehetünk részt a Pilisi Klastrom Fesztiválon, aminek idén egy történelmi esemény évfordulója adja az apropóját. Történt ugyanis 800 évvel ezelőtt, 1213. szeptember 28-án, hogy a pilisi erdőségben gyilkolták meg a Bánk Bánban megörökített Gertrudis magyar királynét. Gertrudis holtteste – sírjának feltárásáig – az apátsági templomban nyugodott. Az évforduló alkalmából Pilisszentkereszten emlékhelyet állítanak a királynénak. Az évforduló pedig a fesztivál fontos eleme lesz.

A Fesztivál programjaiban mindig megjelenik a sokszínű, hagyományos magyar és nemzetiségi kultúra: már hagyománnyá vált folklór műsor, mely magában foglalja a népdalkórusok, néptáncegyüttesek produkcióit. Ismét ellátogatnak Pilisszentkresztre a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség huszárai.

Az idei évben először sporteseménnyel gazdagodik a programkínálat, mégpedig a  „Pilis csúcs" futóversennyel.

A fesztivál fő attrakciója, a tavalyi évben nagy sikerrel előadott „Valahol Európában" című musical megéri az újrázást.

Simon Pétert, a darab főszereplőjét, Várkonyi András a „Barátok közt" című sorozatból jól ismert színművész alakítja.

Záróakkordként a Gesarol együttes koncertjét táncos mulatság követ hajnalig.

Akik egész napra tervezik a részvételt, ételben és italban sem szenvednek hiányt, kemencés lángos, magyaros ételek várják a látogatókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr795449476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása