Budavári Borfesztivál - még nem késtél le róla!

2014. szeptember 11. 13:46 - Verbal

Ha a jó bor önmagában nem elég hívó szó, alább 5 ok, amiért érdemes kilátogatni a 23. Budavári Borfesztiválra, amely már javában zajlik a Budai Várban.

  1. Mert ismét kiváló alkalom adódik, hogy tanuljunk, fejlődjünk, hiszen bizonyára egyetértünk abban, hogy nincs az a borismereti, borászati képzés, amely mellett ne lehetne még többet tanulni a borok világáról, akár csak kóstolva, beszélgetve. Ehhez pedig kiváló lehetőséget jelentenek a Pár Borpárt kínáló standok, vagyis azok a kiállítók, akik egy-egy borpáron keresztül mutatják be, hogy például ugyanazon évjárat ugyanazon szőlője milyen elképesztő különbséget eredményez nagyobb termésátlag vagy ellenkezőleg, hozamkorlátozott termesztés esetén. Hogy a többi izgalmas borpárról ne is beszéljünk… Ja és nem mellesleg a borpár egyik tagjáért kell csak fizetni

Borfesztivál.png

Forrás: www.aborfesztival.hu

  1. Mert gyerekkel is remek szórakozásnak ígérkezik az esemény: a BABÓ standon (száma: 152) gyerekszemmel (is?) őrülten izgalmas programok várnak a kiskorúakra. Milyen klassz, ha az ember kulcscsomóján a gyermek által készített parafa kulcstartó fityeg, ami arra emlékezteti, hogy egy szép délutánt töltött úgy el a családjával, hogy közben kiváló magyar nedűket kóstolt. Külön piros pont a karszalagért, amelyre rá lehet írni a gyermek nevét és telefonszámunkat, gyermekelhagyós „malőr” esetére.
  1. Mert a fesztivál vendégországa Olaszország… Amennyiben van az Olvasók között olyan, aki toszkán bortúrát tervezett, de az meghiúsult (jelentkezem), annak itt a príma lehetőség, hogy vigasztalódjon a legnevesebb itáliai borászatok remekműveivel. De annak is, aki egyszerűen kíváncsi az olasz borokra. Vagy épp a helyi ételekre, merthogy természetesen a gasztronómia is képviselteti magát ínyenc olasz falatokkal.
  1. Mert a zenei kísérőprogramok sem hagynak maguk után kívánnivalót, hiszen kezdve az Irie Maffiától a Ghymesen át a Fool Moonig a különböző műfajok legnevesebb képviselői szórakoztatják a nagyérdeműt.
  1. Mert ismét kiváló és hangulatos helyszínen (a Várnegyedben), tekintélyt parancsoló kiállítói számmal (több mint 200 borászat érkezik) kerül sor egy olyan eseményre, amely miatt egyre több külföldi ül repülőre, és amelyért nekünk jó esetben csak néhány megállót kell villamossal utazni…

 

23. Budavári Borfesztivál
2014. szeptember 10-14.
Részletek: www.aborfesztival.hu

Borfesztivál2.png

 Forrás: www.aborfesztival.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr296640685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása