Borra Csoki! - Csokoládé és Édesség Ünnep a Várban

2012. szeptember 17. 14:58 - itthon|Katko

cake-eating-contest-among-brides-7_1347886377.jpg_540x415


A borfeszt utáni hétfőről beszélünk, amikor az emberek hangos, "TANNNINNN!" felkiáltással esnek ki az ágyból, produkálva a borfesztivál elvonásának első tüneteit. Később ez párosulhat a száj enyhe aszúsodásával illetve a csersav szó dadogó ismételgetésével. Szomorú jelenség ez, szinte az egész országban megfigyelhető, és nagyon kevés ismert és bevált gyógymódról tudunk. Ezek közé tartozik a receptre kérhető szüreti mulatság, a heti két-három borbisztró vagy a veszélyes, ezért csak szakértők felügyelete mellett ajánlott bajnokok ligája.

Aki ezeket a lehetőségeket már próbálta és még mindig elvonási tünetei mutatkoznak, Neki ajánljuk a szerotoninszint növelést, az endorfint túladagolást vagy a Dr. Gombóc Artúr által hitelesített kakaóbab kúrát, azaz a Csokoládé és Édesség Ünnepet! Ismertebb nevén az Édes Napokat, amely jelenség híres gyógyító-bódító erővel rendelkezik, előfordulási helye a Budai Vár, különös ismertető jegye pedig a feltűnően sokat kacsintó és indokolatlan helyzetben is mosolygó fehérnép.

Szeptember 20. és 23. között a hölgyek és urak közösen eshetnek különféle izgalmasabbnál is izgalmasabb bűnökbe. Ameddig a hölgyek a SOKKOLÁDÉ, a Bakos Marcipán, a Sugar!, a ChocoMe vagy a Szamos mesterműveit ellenőrzik, addig az urak a Miss Cheryy Queen szépségkirálynő választáson tehetik le voksaikat. Gyönyörű kettősség ez, ahol előbb bűnbe esünk, majd pedig egymás karjaiban, az esti filmet nézve, szemezgetünk az alaposan kiválogatott szerelem bon-bonok közül.

A rendezvény annyira "cuki", hogy gondol a tej-, liszt- és cukor érzékenyekre is, így több mint 20 helyen kóstolhatjuk meg a speciális technikával készült, minket csodás ízvilágba repítő édességeket. És, aki a szakmai biztonság óvó karjait keresi, Őt is megnyugtatjuk, hiszen idén Chloé Doutre-Roussel lesz a rendezvény díszvendége, aki amellett, hogy a londoni Academy of Chocolate tagja, a híres The Chocolate Connoisseur című könyv szerzője is.

Szóval minden adva van egy újabb remek kis hétvégéhez, ahol a legkisebbeket a Fogtündér óvó tekintete kísérje útjukon, a nagyobbakat pedig boldogság hormonok hadserege! Rengeteg édes információt találtok a hivatalos oldalon (www.edesnapok.hu) az "Édes Napok" buszjáratokról és wi-firől is például.

Willy Wonka legyen Veletek!

Katko

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr434783333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása