A krampampuli és az ufóvá vált lány esete

2012. december 07. 13:40 - itthon|Katko

keep_calm_1354884014.jpg_1280x1600



Drága Élményfüggők, Kedves Űrturisták!


Ezennel hivatalosan is megnyitjuk a blogot, amely ragyogó, szűnni nem akaró szeretetet árasztó külsejével, a turista minden igényét kielégítő, nem szokványos információival és sokszor Jacques Cousteau-i "webhajózásokat" igénylő hasonlataival vár Benneteket. De tudjátok, gyerekek, a lényeg a szeretet!

Aki olvasta az eddigi postokat, az pontosan tudja, hogy szeretjük kicsit elvontabb úton-módon megközelíteni a dolgokat, mesélni egy kicsit a háttérzenekarról, körberajzolni a témát és csak utáni kiszínezni. Tehát szeretjük a turizmust és Budapestet (und a környékét) bemutatni Nektek úgy, ahogy egy űrturista azt szereti: izgalmasan, élménydúsan, őrülten és pörgősen.

A mai téma így december elején nem lesz más, mint a karácsonyi készülődés a városban, szóval tessék figyelni, mert fekete pénteken birodalmi rombolók keresnek majd csomagolópapírt, Jedi lovagok védik majd az utolsó masnit és Jabba csepűrágói tartják majd fogva az utolsó botmixert a peremvidéken, miközben a Módális Csomók frontembere Figrin D'an klookürtön nyomja a Jingle Bells-t.

Ajándékötletek, krampampuli, forralt bor, sültkolbász, sült gesztenye, indokolatlan kerámiasárkány füstölő és társai. Ezek mind annak a tudományos fantasztikus hangulatnak a nélkülözhetetlen eszközei, amelyek Budapestet adventkor, egy igazi, meghitt, családias, ünnepi díszben pompázó, alma-fahéj illatú csodálatos nagyvárossá teszik. Mindannyian imádunk a párunkkal, családunkkal, gyerekeinkkel vagy barátainkkal kimenni a Vörösmarty térre, a Szent István térre, a Liszt Ferenc térre, Óbuda főterére, a Bakáts térre vagy éppen Vajdahunyad várába, hogy megehessük az első sültkolbászt, hogy magunkba szívjuk az ünnep hangulatát, hogy piros orral dideregve, mint Rudolf, forralt bort igyunk és emlékezzünk a tavalyi évre. Budapest szíve ilyenkor megnyílik felénk, és a rohanó nagyváros egy csapásra tündérmesébe illő mézeskalács házikóvá változik (lásd az Opera előtt, az Andrássyn).

Nincs ünnep és nincs karácsonyi vásár forralt bor és krampampuli nélkül. A második-harmadik krampampuli elfogyasztása után igen kevesen kérik a harmadik-negyediket, mert lehetetlen kimondani többször ezt a szót. Nem véletlen kapta nevét a Krampuszról, hiszen pokoli erős, ellenben melengeti a lelket és szenvedéllyel tölti meg a szívet.

És meg kell, hogy osszam az idei év számunkra abszolút karácsonyi slágerét, amelyet a Vörösmarty téren, az év első sültkolbászának elfogyasztása közben hallottunk meg. Úgy szállt bele a fejünkbe a nóta és annak szövege, hogy azóta sem tudunk mást énekelni, tehát a Train és a Wham idén már nem lesznek a karácsony slágerei, legalábbis nekünk. Hallgassátok a ufó fröccs dalt, sok szeretettel. (:

Kedves Olvasók, tessék elkezdeni az ajándékgyűjtést, a karácsonyi Frank Sinatra album megkeresését, Herczeg Flóra nótájának betanulását, a tökéletes forralt bor recept felkutatását, az ünnepi menü megtervezését és a tökéletes fa kiválasztását. Utóbbi miatt kívánom az uraknak, hogy az erő legyen velük.

A szilveszteri programokról még nem csúsztatok le, jövő héten megtudjátok, hogy merre bulizunk mi és merre bulizhattok Ti!

Diós bejgli forever!

itthon|Katko

www.itthon.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr44952821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása