Budapest, földön, vízen, tűzön: Idegenvezetői VIlágnap

2013. február 20. 11:31 - itthon|Katko

31965_1361356262.jpg_2480x1110

 

Idegenvezetői Világnap


2013. február 22-24.

"A minden év február utolsó vasárnapján tartott Idegenvezető Világnap immár 12 éves hagyománnyal rendelkezik Budapesten. Idén 10. alkalommal szervezi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ill. idegenvezetői ezt a főváros turisztikai életében kiemelkedő eseményt, amelyen idegenvezetőink bemutatják fővárosunk nevezetességeit, közúton, vízen, villamoson, valamint sétákon és tematikus vezetéseken keresztül.


Az idén már másodszor három napig tartó rendezvénysorozaton minden eddiginél több, változatosabb programot kínálunk, - autóbuszos, hajós, villamosos és gyalogos városnézést, tematikus sétákat.
A Műcsarnok mellett buszra várakozók megcsodálhatják a kézműves mesterek remekeit, megkóstolhatják hagyományos ételeinket, italainkat.


A programsorozat ráirányítja figyelmünket Budapestre, a fővárosunkat megismerni vágyók számára pedig megmutatja azokat a szépségeket és titkokat, történelmi színhelyeket, amelyek mellet nap, mint nap elsietünk. Idén is bemutatjuk az újdonságokat az utazásszervezőknek, a turizmusban résztvevő vállalkozások, önkormányzatok képviselőinek, polgárainknak, gyermekeknek. Szervezünk városnézést a segítséggel élőknek, mozgássérülteknek és hátrányos helyzetűek számára is.

A túlnyomó részben ingyenes programok között autóbuszos és hajós városnézés, tematikus séták, kerékpáros és bringóhintós városnézések mellett kiállítások és előadások is helyet kapnak.
Mindez nem valósulhatna meg a Magyar Turizmus Zrt., segítsége, illetve idegenvezetőink áldozatos, önzetlen munkája nélkül, akik mind a programszervezést, mind a vezetéseket társadalmi munkában vállalták. Köszönet minden intézménynek, múzeumnak, mely megnyitotta kapuit és térítésmentesen, ill. kedvezményesen fogadja az oda látogatókat.


A múlt évben a kettesszámú villamos a világörökség része lett, és a budapesti villamos közlekedés a 125. évfordulóját ünnepelte. Ezek az évfordulók különleges aktualitását adják a kettes villamoson történő idegenvezetésnek. A program a BKK/BKV segítségével jött létre, és képletes díjért igénybe vehető. 
Amennyiben előzetes regisztrációhoz kötött a részvétel, azt a programban külön jelezzük."

Mint olvashatjátok kedves űrturisták, nagyon jó hétvége elé nézünk, amikor a budapesti lehet turista Budapesten, és, aki rég nem volt a fővárosban, az újra felfedezheti azt! Szóval csekkoljon mindenki be a következő oldalon:

 

IDEGENVEZETŐI VILÁGNAP


[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr285065727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása