A Száguldó Őrnagy örökre Budapesté

2013. április 04. 10:20 - itthon|Katko

puskas_1365063327.jpg_573x296



Puskás Ferenc... vagy ahogy a világon ismerik: Puszkász. Külföldön így lehet a legegyszerűbben elmagyarázni, hogy hova való is a rendes magyar ember: Puskás. Amint kiejtjük nevét a szánkon Madridban, Ausztráliában, Görögországban, az Egyesült Államokban, vagy éppen bárhol a világon, azonnal óriási mosoly, nagyra nyílt szemek, heves gesztikulálás és hangos "Púszkász!" kiálltás lesz úrrá a delikvensen. Öcsi bácsi nem csak futballista volt, hanem intézmény, a Magyarság hírnöke, ha úgy tetszik.

Örömmel nézi az ember a focit, mert annál kevés jobb dolog van. Népbetegség ez, hiszen fotelnak dönt sok embert hétről hétre. A magyar foci kezd lassan felébredni csipkerózsika álmából, Németországban, Oroszországban vagy Angliában is elismert magyar játékosok fociznak, de még mindig egy név van, ami azonnal lázba hozza a világot. Ez a név pedig Puskás Ferenc.

És, hogy miért is lett a Száguldó Őrnagy örökre a fővárosé? A világon sok helyen van már Puskás-szobor, például a Real Madrid elnökségi tárgyalótermében is, de egészalakos szobor a Svábról, most készült először. Óbudán, az Öcsi bácsiról elnevezett téren áll a szobor, amely a híres képről készült, amikor gyerekek veszik körül Panchot és figyelik, ahogy mosolyogva dekázik.

Budapest olyan értékkel gazdagodott, amelyet az egész világ megért, tisztel és szeret. Öcsi bácsi április elsején lett volna 86 éves.

"Játékosként és emberként is tízes!"
- Alfredo di Stefano, a Real Madrid másik legendája -

 

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr645170849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása