RÜGY – Romantika Ünnepe Gyömrőn!

2013. május 06. 10:51 - itthon|Katko

Júlia-napi romantika hét Gyömrőn, Magyarország romantika-fővárosában!

foto_21_1367830239.JPG_960x642

 
Gyömrő évek óta előkelő helyen szerepel Magyarország romantika térképén, a gyönyörű  tó-rendszert övező sétányok, hangulatosan megvilágított erdei sétautak révén. Mivel egyre nagyobb számban érkeznek városunkba az idilli hangulatot, romantikát keresők és kedvelők, így kedvükért kijelöltünk egy olyan hetet, amelyen minden évben az egész város a romantikát élteti.

Az egész világon ismert Rómeó és Júlia színdarab szerelmespárjának története, mindenki számára ugyanazt jelenti. A mindent elsöprő, minden akadályt legyőző, önfeláldozó, igaz szerelem legszebb példája Júlia és Rómeó története. Ezért választottuk a fesztivál szimbólumává Shakespeare Júliáját, időpontjául pedig a Júlia névnapjához, május 22-éhez kapcsolódó hetet. A városunkban található éttermek, bárok, szórakozóhelyek, szálláshelyek mindegyike erre az alkalomra szóló egyedi ajánlatokkal, programokkal csábítja betérésre a szerelmespárokat és a romantikát kedvelő látogatókat.

Ízelítőül a programokból:

- Erkély-jelenet verseny a Villa Gyömrő teraszán, ahol fiatal párok, profi, amatőr és műkedvelő színjátszók adhatják elő, élhetik át a híres "erkély-jelenetet" . A győztesek értékes nyereményekben részesülnek.

- Romantikus ladikozás a gyömrői tavon, lampionokkal megvilágított csónakokon.

- Úszógyertyák gyújtása és vízre bocsátása a Tófürdő stégéről.

- Rómeó és Júlia színdarab színpadi előadása a Művészeti Központban.

- Zeffirelli romantikus Rómeó és Júlia filmfeldolgozásának vetítése a Békebeli Sörkertben, utána cigányzene és szerenádok.

- Klasszikus térzene a Polgármesteri hivatal régi épülete előtt.

- Konflisos sétakocsikázás a városban, tájház, kastély, tavak között.

- Pokrócos piknikezés a Tájház udvarán, a Teleki kastély közelében, melynek megközelítése egyénileg sétálva, vagy szervezetten, lovaskocsikon történik.

- Középkori kirakodóvásár a Villa Gyömrő udvarán lévő "sikátor" piacon.

- Dotto kisvonatos kirándulás a város nevezetes helyei között.

- Üveg-xilofonos harangjáték óránként a Művészeti Központ erkélyén, forgó élőképpel.

- Csoportos házasságkötés a város főterén. Azok a párok, akik erre az alkalomra bejelentkeznek házasságkötésre anyakönyvi hivatalunkhoz, a hivatalos eljárás költségeire és a pezsgős koccintásra a városunk vendégei.

A város összes vendéglátóhelyén a romantika napjához kapcsolódó saját programok is várják az érdeklődőket, amelyekről helyben, vagy az adott hely információs csatornáin keresztül lehet tájékozódni.

A rendezvényen kiemelt hangsúlyt kap, hogy a romantika nem egyenlő a giccsel, így különösen figyelünk arra, hogy sem motívumaiban, sem a programsorozat helyszínein ne ezzel találkozzanak a vendégeink!

2013. május 22-26. Gyömrő

http://www.kulturiszt.hu/

http://www.rugy.eu

https://www.facebook.com/romantika.unnep.gyomro


Mindenkit szeretettel várunk egész évben Gyömrőn, Magyarország romantika fővárosában!

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr205283472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása