Circus Maximus Budapesten

2013. július 04. 12:23 - itthon|Katko


Az időszámításunk előtti negyedik vagy ötödik század után újra divatba jött a saru. Tudjátok, az a furcsa lábbeli, amit ma már gyakorlatilag minden színben és változatban megtalálunk. Volt ideje pihenni, az biztos. Nem tudom, hogyan sikerült átvészelni az elmúlt kétezer évet, de megnyugtató tény, hogy van saru. Vegyük tehát fel különös lábbelinket és lépjünk rá kárpátok Via del Circo Massimojára, az Állatkert körútra, így rálelve a Circus Maximusra, amely a saru mellett szintén előkerült az itáliai polcok egyikéről. Az Aventinus és a Palatinus jelen esetben lehetnek az Állatkert és a Vidámpark, de a legfontosabb, hogy a Fővárosi Nagycirkusz színpadán ismét látható az Itáliai Cirkuszcsoda!

cirkusz1.JPGNem csak makaróniban erősek!


Olaszország. Mi jut eszünkbe először? Nekem speciel a foci, de sokaknak a gyönyörű városok, a kultúra, az olasz konyha, a tengerpart, a nyaralás vagy adott esetben a Velencei Karnevál. Mondjuk. Sokszor megénekeltük már, hogy Budapest a kultúrák találkozóhelye, ahol gyrost eszik az amerikai, és erre csak ráerősít a Fővárosi Nagycirkusz, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak!

cirkusz5.JPGAnya! A néni miért jár a fején?


Most, hogy teljesen zavart a rendszer az Olaszország - Budapest egyirányú élményvasúton, nézzük, hogy szabad szemmel mit is lehet látni a cirkuszban, ha elmegyünk oda. jól. ügyesen.

Kezdetnek van egy kis karnevál, utána romantika gumikötéllel. Itt meg is állnék. Hiszen nem könnyű elképzelni a gumikötelet a romantika világába. Mennyivel másabb lett volna a Rómeó és Júlia erkélyjelenet helyett ugrókötéllel!

cirkusz4.JPGJobb ma egy tigris, mint holnap egy ...


Nincs cirkusz zsonglőrök nélkül. A Circus Maximus egyik leglátványosabb mutatványosa Dashka, a szájzsonglőr. Nem olyan mint Te négy sör után. Másról van szó. A karneváli hangulatot táncoló papagájok forgatják fel, lesz mókás elefánt műsor is, de akár láthatunk tigriseket is, ahogy az ókori Rómát megidézve gladiátorokkal vitatkoznak pókerezés közben.

cirkusz3.JPGFordítva ül az ... elefánton?!

És miért jó cirkuszba menni? Bohócon nevetni, lélegzetállító akrobataművészeket látni, egy kicsit kiszakadni a valóságból és belecsöppenni egy olyan világba, amelynek csak kevesen lehetnek a tagjai? Miért kell néha megjutalmaznunk magunkat egy kis kikapcsolódással, miért kell néha feltöltődnünk? Hát azért, mert az élet már csak ilyen. A pillanatokról szól, amikor boldogak vagyunk.

cirkusz2.JPGPolli kekszet kér, nem kötelet!


Azt javaslom mindenkinek, hogy ragadja meg az alkalmat, és látogasson el a Fővárosi Nagycirkuszba, lásson csodát, és ossza meg az élményeit velünk, itt a blogon akár! Kíváncsiak vagyunk!

Információk és jegyvásárlás: www.fnc.hu

Szép napot!

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr465390438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása