Élőzene Budapesten

2013. július 08. 11:56 - itthon|Katko


Ismered a Brémai Muzsikusok történetét? Remek. Én is ismerem, de most valami egészen másról lesz szó. Louis Armstrong kísérjen utunkon, amint betekintést nyerünk a jazz (nem szeretem leírni, de dzsessz) világába, és megmutatom, hogy Budapesten hova kell menni, ha az emberfia mulatni akar. Nézzük hát, hogy mire is van szükségünk!

Adva van, hogy nem egy fiatalos romkocsma a célunk, nem valami elektronikus zenétől részeg, David Guetta imitátor versenyen szeretnénk részt venni és még csak nem is Korda Gyuri bácsi Jolly Joker című számára fáj a fogunk. Utóbbi persze, nehezen elképzelhető. De most mégis inkább egy igazi, csontokig hatoló zenei élményre vágyunk, az 1920-as évek Amerikáját akarjuk itt: Budapesten.

BMC2.JPGEgy ellopott pillanat: csendélet az Opus Jazz Clubban reggel


Sokat foglalkozunk a mainstreammel, de valahol én is olyan vagyok, hogyha elmegyek egy városba, akkor annak a városnak a lélegzésére vagyok kíváncsi, a történetére, az elrejtett értékeire és azokra a helyekre, amelyek biztos, hogy hazaérkezvén a történeteim alapját képezik majd. Budapest éjszakai élete már Európában is híressé vált, a szórakozóhelyek és a klubok napról napra megtelnek. Ma viszont lágy jazz simogatja lelkünket, amint hamburgert falunk, 12 éves skótot szürcsölgetünk és New Orleans hangulatát éljük át. Nem, nem ültünk repülőre, még mindig Budapesten vagyunk!

BMC1.JPGMár csak Miles Davis trombitája hiányzik


Manapság az élőzene hiánycikk hazánkban és egyre több ismerősöm keres meg azzal, hogy hova mehetne, ha egy kis minőségi, tényleg hangszerekkel játszott élőzenét szeretne hallgatni. (Itt jegyezném meg, hogy a számítógép az én olvasatomban nem számít hangszernek. Próbáltam már pengetni klaviatúrát, de nem szól valami szépen.) Nos, ha Budapest, ha jazz, ha élőzene, akkor érdemes felkeresni a post legalját, ott látható egy TOP 5-ös lista, hogy hova is éri meg betérni.

BMC4.JPGMár a hegedűhöz is billentyűzetet használnak... 

A Budapest Music Center, ahogy neve is sejteti, valami úton módon kapcsolódik a zenéhez. Gyakorlatilag szervesen. Budapest egyik kiemelkedő zenei helyszínéről van szó, ahol nem csak hallgathatjuk a zenét, nem csak érezhetjük, hanem tanulhatunk is róla, sőt akár rögzíthetjük is saját blue note-jainkat. A BMC valóban egy zenei központ: kortárs, klasszikus és jazz zenei könyvtár, jazz club, étterem és koncert helyszín is egyben. 

BMC3.JPGIde még az egyetemisták is bejárnának órára...


Tehát, összefoglalva: Budapesten van egy hely, ahova elbújhatunk a szerelmünkkel, legyen az a párunk, vagy egyszerűen a zene, és kiszakadhatunk a hétköznapokból. Budapesten mindenkinek van egy hely. Budapesten mindenkinek helye van.

BMC6.JPGTalán a tied, pont itt van...


És, ahogy ígértem, ha élőzenére vágyunk, akkor itt egy TOP 5-ös lista, hogy hova érdemes elmennünk (a lista nem tud róla, hogy bármilyen sorrendben lenne):

1. Budapest Music Center

2. Fat Mo's

3. Jam Pub

4. Budapest Jazz Club

5. Művészetek Palotája


Jó szórakozást!

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr905395721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása