Keményen megy a savazás... Borfesztivál, huszonkétszer.

2013. szeptember 04. 14:24 - itthon|Katko



Bor és Nő, mindig másért szép. Megihletett ez a mondat. "Egy tűzről pattant lányka, ki hetyke, fürge, friss..." Ezt akár Laposáék is énekelhetnék, és talán meg is teszik ezt Badacsonyban, de a hirtelen megalakult Varázsfuvola Egylet ismét úton van, hogy meghódítsa a várat. De csak, hogy folytassuk a Bor és a Nő közti párhuzamot, eszembe jutott, hogy a királyleányka egy metaforikus üvegcipőből fogyasztandó egyébként is. Így hát a várat, a királyleánykát és mondjuk még a Bodri Katit és a Bodri Sárit is meghívva egész csinos kis estének, mondhatni tündérmesének nézünk elébe. De hát melyik este nem egy tündérmese, amikor az Egri Csillag a Budai Várba költözik, és megannyi Csoda történik velünk?

Na de félre a magyar borok nevével való játékot, a lényeg, hogy lehet örömtáncot járni mert jön Miklós Csabi, Laposa Bence, Gál Titi, Áts Karcsi és még nagyon sokan mások. Ha az amerikai kosárlabdacsapatot Dream Team-ként aposztrofálták anno a presszionálás szót a futballban elterjesztő újságírók, akkor én most nem fogok ilyen közhelyeket durrogtatni. Palackokat annál inkább. Veletek együtt. Aborfesztivál. Pukk.


budavari_ borfesztival_borasz_20100906133118.jpgképinnen: www.boraszportal.hu

Poharak koccannak össze, tanninviták alakulnak ki, keményen megy a savazás, esténként pedig Barrique-at számolunk elalvás előtt. Na de tölgyfa ide, bazalt oda, a lényeg mégiscsak az, hogy ami egyszer a hordóba bekerült, az most szépen jöjjön ki a palackból. Nem, nem varázslat, nem is a Dzsinn jött ki az Aladdin meséből, hanem valami még annál is jobb: magyar bor. Rosszindulatú pletykák keringenek, miszerint a magyar bor csak Magyarországon világhírű... Örüljünk neki, egy ország nem tévedhet, így a pletyka hárítva, a konklúzió pedig levonva: máshol savanyú a szőlő. Mi magyarok nagyon boldogak vagyunk, hogy ilyen hihetetlen fejlődésen megy keresztül a magyar bor, és roppant büszkék is vagyunk erre. Ez abból is látszik, hogy a Budavári Borfesztivál immáron 22. alkalommal kerül megrendezésre, és gyanús, hogy idén sem esik majd sok pohár a földig, ha elejtenél egyet... 

borfeszt22.jpg

Jól ismerjük a 80 nap alatt a Föld körül című Verne történetet, ahol London, Szuez, Bombay, San Francisco vagy éppen New York kerül főhőseink útjába. Mondok jobbat. 5 nap alatt Magyarország körül. Mondok még jobbat. 5 nap alatt Magyarország összes borvidéke körül. Alakul ugye? Badacsony, Tokaj, Eger, Csopak, Szekszárd, Villány, Sopron, Etyek-Buda és sorolhatnám még. Kaptál 5 napot, hogy belekóstolj, megízleld, megszeresd, vagy akár belé szeress. De ez a szerelem örökké fog tartani, és csak karnyújtásnyira lesz Tőled mindig. Itt, Magyarországon.

portugal_arculat.jpg

Hazánk nem csak borban nagy, de vendégül is kiválóan látunk másokat. Jelen esetben egy korty Portugáliát kóstolhatunk meg a Várban, ha esetleg a magyar ízek mellett kívánunk egy kis mediterrán csábítást is. Portugál hölgyek és Cristiano Ronaldo érkezéséről információkat még nem kaptunk. És most nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

Nyitvatartás

szept. 11–12. szerda-csütörtök: 14.00–23.00;
szept. 13. péntek: 12.00–23.00;
szept. 14–15. szombat-vasárnap: 10.00–23.00
Pénztár nyitva tartás: 22 óráig!

Idén újra a készpénz lett a befutó, így ez a hivatalos fizetőeszköz a rendezvényen!

Rengeteg további infóért ide tessék kattintani: Borfesztivál infók

"Nemzeti érdekből, tudatosan inni..."
                              - Dlusztus Imre -

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr615493691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása