Ami jól működik, azt érdemes nem abbahagyni. Főleg ha igény is van rá, márpedig a Halfesztivállal úgy tűnik, ez a helyzet. Az első Budapesti Halfesztivál sikerén felbuzdulva idén február 13-16. között ismét megrendezésre kerül a pisces rendszertani csoportba tartozó jószágok és a rákfélék seregszemléje. Régió szerinti bontásban és változatos ízesítésben találkozhatunk a finom, és a húsok közül vitathatatlanul legegészségesebb halételekkel a fesztiválon.
Ha nem szereti a halat, akkor azért (hátha megszereti), ha meg szereti, akkor egyértelmű: ideje a kulinária világának eme szegletében is elmélyülni. Egy nagyon fontos dolgot ne feledjünk; Magyarországon, ahol a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozások száma kiemelkedően magas, jelentős lépés lenne a halfogyasztás kultúrájának felvirágoztatása, hiszen számos pozitív élettani hatása mellett egy felmérés alapján a felére csökkenti a szívhalál előfordulási arányát a legalább heti rendszerességgel halat fogyasztók körében. De tegyük félre a tudományt, a hal jó, a hal finom, a hal egészséges. Csak többünknél sajnos jóval kevesebbszer kerül az asztalra, mint szeretnénk...
Ui: Ha netán jó ízléssel vagyunk megáldva és úgy döntünk, hogy iszunk mellé egy pohár magyar bort, egyetlen tanács: a halhoz igenis lehet vörösbort is inni, amennyiben a bor jellege illik az elkészítési módhoz, fűszerezéshez vagy éppen a halhúshoz. Egészségünkre.