Környezetvédelmi világnap Budapesten is

2014. június 05. 09:56 - Verbal

Budapest és közvetlen környékének erdei az átlagosnál nagyobb terhelésnek vannak kitéve, részben a nagyobb látogatottság, a sűrű beépítettség és a fokozott környezetszennyezés miatt, ezért is lenne különösen fontos becsülni és óvni azt az éltető zöld környezetet, amely a fővárosban megtalálható.

A budapestiek jelentős része a hétvégén a szabadba vágyik, a természet közelségének feltöltő, energiát adó légköre senkinek nem kérdéses, valahogy mégis kevés figyelem irányul természetes környezetünkre, ennek megóvására, a természettudatos életvitelre.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt. www.parkerdo.hu

Az ENSZ kezdeményezésére 1972 óta emlékezünk meg ezen a napon, június 5-én a Föld természeti értékeiről, idén ennek alkalmából a Tetra Pak 10.000 facsemetét ajándékozott a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének, felhívva ezzel a figyelmet az erdőgazdálkodás fontosságára. Aszálykár minden évben sújtja az erdőket és a klímaváltozás is egyre nagyobb kihívásokat jelent, ezért is van nagy jelentősége egy-egy ilyen akciónak, amely biztosítja az évente szükséges 100 ezer facsemete ültetés egy részét.

Holnap zárul a Pilisi Parkerdő Zrt. Zöld Kalandor játéka, melyben klassz ajándékokkal vagy akár egy Som-hegyi hétvégi pihenéssel lehet gazdagabb, aki megküldi a helyes választ a feltett kérdésekre. Részletek: https://www.facebook.com/pilisiparkerdo Jó játékot és jó kirándulást!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr256280643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása