Ez a hétvége sem lesz unalmas...

2014. június 27. 15:22 - Verbal

Ha megvagyunk a napi munkával, fészbúkkal és egyéb gép előtt töltött tevékenységekkel, érdemes még gyorsan rápillantani az alábbi programajánlóra, ugyanis ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni, ha a helyszíngazdákon múlik.

Nemcsak Budapesten, de a környező településeken is jobbnál jobb programokkal lehet zárni a júniust. Kezdjük mondjuk Bánkkal (és akkor maradjunk az abc-sorrendnél a továbbiakban...). Ha még nem tudjuk pontosan belőni Bánkot, egy gyors gugli-térkép keresésből kiderül, hogy bezony nincs messze, talán egy óra autóval. Már este fél 7-kor kezdődik a vasárnapig tartó Louis Armstrong Jazzfesztivál programsorozata, így éppen odaérünk, ha beleszámoljuk a pakolást, barátok összetrombitálását és az egy óra odautat (azért szállást is foglaljunk magunknak előtte).

Nagykőrös csak egy kicsit van messzebb (és a másik irányban, Ceglédtől délre), de mivel Budapest és környéke ez is, és még inkább mert nagyon gusztusos már a megnevezése is, hát íme: I. Kőrösi Möggyfesztivál, június 27-28. Részemről a főzőverseny, a csúzlis meggymaglövő verseny és a lekvárok, levesek, fánkok, aszalványok és egyéb meggyes nyalánkságok között ingáznék, ha ott lehetnék.

Szentendrén, a Skanzenben június 28-án Szent Iván napi álom címmel kerül megrendezésre az a fesztivál, amely a Szent Iván napjához kapcsolódó hagyományokat eleveníti fel, bemutatva nemcsak a magyar szokásokat de a Baltikum és Skandinávia érdekes tradícióit is.

Budapestet csak azért hagytam a végére, mert lehetetlenség az összes programot bemutatni, ezek a bejegyzések lefeljebb egy-egy kevésbé hirdetett, különlegesebb programot tudnak ajánlani. És akkor következzen a mostani kiválasztott: Szent László Napok a Kőbányai Pincerendszerben! Ingyenes, de regisztrációhoz kötött túrák indulnak szombaton és vasárnap a Pincerendszerben és a Dreher Villában, ezt a lehetőséget is érdemes megfontolni.

Szép hétvégét!

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91b%C3%A1nyai_pincerendszer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr96433803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása